V korak z mladimi.

Salezijanci sotrudniki letos obiskali Center Sodražica

18. maja smo se salezijanci sotrudniki iz vseh naših petih centrov zbrali na letnem srečanju. Tokrat nas je gostil Center Sodražica.

Po ogledu njihovih župnijskih prostorov in domače cerkve sv. Marije Magdalene smo se odpeljali v bližnje kraje mistikinje Magdalene Gornik. V tamkajšnji župnijski cerkvi Marije Snežne smo obhajali sveto mašo. Ustavili smo se tudi na njenem grobu, izredno zanimivo pa je bilo pričevanje enega izmed tistih, ki si vneto prizadevajo za beatifikacijo in boljše poznavanje te slovenske svete žene.

Pot smo nadaljevali proti Podklancu, kjer smo si ogledali vaško kapelico, ki je nastala pred dobrimi 20 leti tudi po pomembni zaslugi ene izmed naših članic. Zadnja postaja pa so bile Bloke, kjer smo okrepili naša telesa in prijateljstva.

Posebnost letošnjega srečanja je bila, da je dan z nami preživel koordinator naše pokrajine (Severna in Vzhodna Evropa), Slovak Stanislav Veselsky. Za širši pogled na Združenje nam je najprej predstavil nekaj statistike. Za celoten svet tako na primer velja število preko 28.000 sotrudnikov, od katerih nas je v naši pokrajini skoraj 4.000. V skladu z don Boskovimi sanjami smo torej resnično razširjeni po vsem svetu. Za konec pa nam je Stanislav posredoval še spodbudo vrhovnega predstojnika don Angela Fernandeza Artiméja. Ta je salezijancem sotrudnikom položil na srce, naj se trudimo, da bomo rasli tako v salezijanski karizmatični identiteti kot tudi v številu članov, da bomo pričevalci, da bomo vedno v občestvu s papežem ter da bomo živeli salezijansko karizmo.

Tilen Mlakar

Morda vas zanima tudi