V korak z mladimi.

Zapisi z družbenih omrežij

Gospod Jože. Garač nad garači za mlade. Poznam mnogo salezijancev. Tudi sam sem salezijanec. Mnogi so garali in še garajo za mlade. Toda gospod Jože je med njimi res Zvezda. Ne pretiravam, da je v ljubezni do mladih bil povsem ob sv. Janezu Bosku in Božjem služabniku Andreju Majcnu. Cerknica in Uskovnica, pomenita žarišče njegove virusno nalezljive ljubezni do mladih. Tudi mene je gospod Jože okužil vsaj toliko, da sem mu poskušal slediti. S smrtjo g. Jožeta salezijanska družina res doživlja veliko zmagoslavje. V nebesih ima velikega zaščitnika in varuha mladih. Gospod Jože. Hvala. Naj bo blažena vaša večnost ob Mariji Pomočnici, sv. Janezu Bosku, in tudi vašem bratu Janezu, ki je kot šentrupertski župnik skupaj z vami prav tako izgoreval z mlade. Izprosite nam pri Bogu takih gorečih salezijancev, kot ste bili vi.

škof Peter Štumpf


“Micke, Micke, cepci, specjalci …” Vaše vzklikanje za nami, ki smo se družili in tekali en za drugim v vašem/našem zavetju – farovžu! Ravno nekaj dni nazaj sem našla govor, ki sem vam ga prebrala za zlato mašo, pa sem rekla: »Joj, res se moramo že odpravit h “g’spud’ Vidic’, sam da bo konec te izolacije …« Pa nas boste sedaj vi gledali iz nebes … Srce se mi lomi ob tej novici, solze ne nehajo teči … Toliko, kolikor ste vi naredili za nas, ne bi mogla napisati v stotih romanih … Hvala vam tisočkrat in še več za vse – za vse besede, želje, stiske rok, čokolade, vse izlete, Ankaran in seveda za Uskovnico!! HVALA! Počivajte v miru naš dragi g’spud Vidic! 🙁

Lara Baraga 


Dobri Pastir in vodnik vse Uskovniške mladine, kateri so in smo vas srečevali na Uskovnici … Lepo vas je bilo spoznat in verjamem, da boste molili in prosili za vso to “vašo” mladino prave poti tudi tam gori pri Bogu.

Primož Rus


Spoznala sva se na krstu, mojem. No, bolj vi mene, jaz se nisem pri parih mesecih še zavedala, kako velik človek me je krstil. Vse zakramente, katere imam, ste mi posredovali VI. Kaj vse ste nam dali v teh 30 skupnih letih….vsa leta animatorstva, izleti, pogovori, prepiri in hitre sprave (ooo skavti, skavti), razlage, podpora v najtežjih trenutkih, opora v najhujših najstniških letih, odpuščanje vseh naših lumpastih dni (teh ni bilo malo, še Marko bo to potrdil ;)), projekti v našem faroužu, Uskovnici, duhovnih vajah… HVALA, samo to lahko rečem. Namesto videa dodajam dve fotki….slik je ogromno, od uradnih slik zakramentov, do vseh uskovnic in izletov….. Pa naj bo ena uskovniška, druga pa zlata. Zlata kot zlata maša in nebeška kot Uskovnica. Taka so bila tudi vsa leta z vami. Odpočijte si! V Cerknici počitka niste poznali, zato smo mi tako fejst Micke zdej 🙂

Tjaša Torul Marko


Dragi gospod župnik, iščem besede, pa jih ne najdem. Toliko je vseh spominov, toliko skupnih trenutkov, od skavtov, animatorstva, vseh maš, Uskovnice, PDV, verouka, farouža, vseh zakramentov, nazadnje tudi do najine poroke. Neizmerno sem hvaležna, da ste bili toliko časa tako pomemben del mojega življenja, hvaležna za vse pogovore, iskrene stiske rok, tudi kritike, za vso vero in moč, ki ste nam jo posredovali. Niste se znali ustaviti, vse ste dali za nas, za mlade, za župnijo, ves svoj čas, trud, molitve. In Cerknica je boljša zaradi vas, mi vsi smo boljši zaradi vas. In danes jokamo… Bili ste najboljši, imeli smo neizmerno srečo, da ste bili poslani ravno k nam. Počivajte v miru in pazite na nas.

Nasta Luštrik 


Gospod, učitelj in predvsem človek z veliko začetnico. Mladim je znal v današnjem svetu približati Boga in vero. Pogumno nam je kazal pot in nas neprestano vabil k sebi. Vračali smo se v župnišče, vsakega rojstnega dne in goda se je spomnil in se vsakemu, ki je pustil delček sebe v župniji, javno zahvalil. Gosp’ud počivajte v miru in naj vam večna luč sveti, kakor ste vi svetili nam.

Neža Urbas 


Poslan od Boga med nas … Hvaležna do neba, da smo jaz in moja družina imeli priložnost spoznati ga. Velik vzor za mladino in nas starše … Nikoli pozabljen.

Slavica Mlakar


Hvala vam gospod župnik za vse. Vedno se vas bom spominjala kot prva soseda, saj smo bili sosedje 35 let . Bili ste velik človek imeli ste veliko srce za cerkniško mladino, ustanovili ste nam Salezijanski mladinski center v Cerknici ,Uskovnico za duhovne vaje in počitnice. Vsako leto ste nas peljali na morje v Ankaran, na številne izlete v Gardaland itd. Dali ste nam veliko, hvala vam! Vedno ste nam dajali veliko vere, molitve, skratka vsega. Pogrešala vas bom vaša prva soseda. Počivajte v miru in večna luč naj vam sveti!

Mojca Kraševec Troha 


Gospod z največjim srcem, ki je združevalo mladino iz vse Cerkniške občine. Imeli smo ga za zaveznika, podpornika in človeka z neverjetno karizmo, predvsem pa gospoda z veliko vsebine in posluha za vsakega, ki mu je prišel nasproti. Koliko nas je združil in nam dal nov drugačen vidik združevanj. Hvaležna sem mu do neba in nazaj, saj sem tam v centru za mladino našla ljubezen svojega življenja. Poklon in pozdrav dragi Gospod Vidic, se srečamo med angeli.

Jadranka Baraga 


Gospod župnik Jože veliko ste nam položili v naša srca, pokazali ste nam čudovit svet gora … Zaradi vsega tega je bilo in je naše življenje sveto in bogatejše: počivajte v miru in naj vam Bog poplača!!!

Viktorija Kupper 


Bili ste opora v težkih trenutkih vseh nas mladih, z nami ko smo iskali kotiček zase… Tako ste nam omogočili mladinski salezijanski center v Cerknici, kjer smo se mladi lahko zbrali in družili … Dihali ste z nami, nas potrpežljivo prenašali in nudili drugi dom … Hvala vam za vse dragi Jože … Hvala za upanje in vero v boljši jutri … Za vedno z nami v spominih in naših srcih.. Počivajte v božjem miru!!

Slađana Jerič 


Dragi Jože, hvala Bogu zate, za tvoje dobrohotne nasvete, tvojo molitev in čas, ki si ga namenil mladim. Hvala za najino poročno sv. mašo in sklenitev svetega zakona leta 1976, ko si bil kaplan na Rakovniku. Počivaj v miru.

Marija Pintar


To je bil župnik z velikim srcem, človek, ki nam je dal vse in še več. Omogočil nam veliko stvari, k sebi je sprejel vse, nikoli ni vprašal kdo je veren. Gospod Jože Vidic, hvala vam za vse. Nikoli vas ne bom pozabila. Takega župnika ne bo nikoli več. Počivaj v miru.

Barbara Vider 


Hvala za vse … Za “med dvema ognjema” med veroukom, za plese v farovžu (pozdravite Sanela v nebesih), Uskovnico, Gardaland, Ankaran, predvsem pa za poučne pridige pri maši. Naučili ste nas sprejemanja, prilagodljivosti … Počivajte v miru in čuvajte naše zvezdice tam gor, ki so odšle mnogo prezgodaj. Vem, da bodo v vaših rokah varne in da boste skupaj pazili na nas.

Tina Ponikvar 


Velik človek, ki je meni in mnogim vrstnikom ter starejšim na popolnoma nevsiljen način približal vero. Spomini na Uskovnico, morje v Ankaranu, vse prepete pesmi in druženja bodo v srcu ostali za vselej. Počivajte v miru!

Urša Mršnik


Gospod Jože je bil velik človek. Blizu vsem. Z iskreno in nesebično ljubeznijo do mladih. Med pogosto zmedene mladostnike je širil radost, zaupanje in veselje do življenja. Hvala Jože. Počivaj v miru.

Apolonija Oblak Flander 


V najtežjih časih mojega življenja ste mi nudili oporo, pogovor, družbo in nasvete, ki sem jih vedno poslušal in prebolel krizo! Gospod Jože Vidic naj vas angeli ponesejo v nebo, ker na zemlji ste bili najboljši človek.

Saško Ploskić 


Za nekatere pa res lahko rečeš, da so Božji! Jože, z najlepšimi spomini na vse skupne tedne! Bog naj Vam podeli mir na nebeški uskovniški planoti …

Silvestra Sadar


Dragi Jože, imeli smo vas radi in to zelo. Bili ste velik vzgled in ponižen duhovnik … Spomini na vas bodo ostali večni v naših srcih. Bog vas je poklical k sebi, da ste lahko zdaj ob svetem Janezu Bosku.

Jožek Panič 


Od Svetega obhajila, birme, verouka, mladinskih skupin, duhovnih vaj, Ankarana in Uskovnice, do poroke in krsta mojih otrok … Vedno zraven … Jože Vidic. Počivajte v miru.

Janez Kovačič 


Jože je bil moj socius v dijaških letih. Bog mu naj povrne za vsa dobra dela, ki jih je storil in ni jih malo.

Blaž Zanjkovič 


Župnik, človek, ki je znal na nevsiljiv način spremeniti naša mlada življenja na boljše. Da smo se družili, se spoznavali, peli, igrali, plesali, potovali…Nekaj neverjetnega.

Urša Lužar 


Bili ste poosebljena dobrota. Človek z veliko začetnico. Meni drag spomin.

Ana Petrič 


Spoštovani gospod Vidic, vedno ste mi bili velik vzor, učitelj in vsega spoštovanja vreden človek, duhovni vodja. Hvaležna sem, da sem vas poznala in mi je bilo dano sodelovati z vami. Počivajte v zasluženem miru, v naših srcih boste za vedno.

Darinka Klančar 


Poznal sem ga s počitnic na Rakovniku v letih 1963-66; lepo je nadaljeval don Boskovo delo z mladino, ki mu je bila zaupana po Mariji Pomočnici! Naj mu Bog povrne vse dobro in naj prosi s pokojnimi brati salezijanci za bolj varno našo pot po tej solzni dolini!

Peter Simončič


V katero koli cerkev kadar koli grem, v tistih za oltarjem iščem nekaj njega. Pa tega nima nihče. Preprosto znal je. Zagotovo ga nisem videla več kot 10 let, pa slišim njegov glas. So res ljudje, ki pustijo pečat. In lepo mi je brati te komentarje spodaj. Vidim, da nas je bilo mnogo …

Katarina Braniselj


Dragi Jože … Kakšna duša od Človeka … Moj prvi stik z Bogom … Moja prva Uskovnica … Moja prva molitev … Toliko vsega. Vem, da ti bo v Večnosti lepo … Tako lepo, kot je bilo nam ob tebi na Zemlji.

Tanja Pia Metelko 


Ta Jožetov zvonec, ki nas ni klical le k obrokom na Uskovnici, ampak v življenje … Hvala Jože… ker si me s svojim zgledom klical v življenje …

Nežka Birk Dular


Oče, učitelj in prijatelj! Človek z veliko začetnico, ki pušča za sabo globoke sledi. Iz uskovniških nebes v Gospodovo naročje. Jože, počivaj v miru!

Mateja Ferenčak  


Gospod Jože Vidic – oče Uskovnice – Pastir mladim… Beseda HVALA ni dovolj za vse kar ste storili za nas in zame. Vedno v mojem srcu… počivajte v miru ??

Janja Mihelčič


Dragi Marko in vsi sobratje salezijanci, nocoj je do mene prišla novica, da je umrl Jože Vidic. Ob tem me prevevajo globoka občutja, kot je le redko mogoče. Kamorkoli pogledam v svojo preteklost, je navzoč Jože. Ob najtežjih in najlepših trenutkih mojega življenja je bil tam, prijazen in sprejemajoč brez obsojanja. Hvaležnost mojega srca ob misli nanj, je hvaležnost za očeta. Bogu hvala za dar vaše karizme in za dar poklicanosti vsakega od vas bratov salezijancev. Naj vas Bog obilno blagoslavlja, tudi ob priprošnji dragega Jožeta Vidica iz Hiše večnega Očeta. Bog povrni.

Mitja Ponikvar