V korak z mladimi.

Salezijanska mladina ima nov logo

Oratorijski animatorji, animatorji pri salezijancih in salezijankah, želimeljski dijaki, uskovničarji … – vsi mladi, ki v Sloveniji dihamo don Boskovega duha, in vsi, ki delamo z njimi, smo dobili nov obraz in nov logotip! Če smo prej govorili o Salezijanskem mladinskem gibanju, se bomo odslej prepoznavali pod imenom »Salezijanska mladina« in čudovitim modro zelenim logotipom

Mnogi boste v njem prepoznali zasnovo že dobro prepoznavne salezijanske »hiške«. Enako kot v njej v našem novem logotipu vidimo tri osebe: don Boska (na sredini), ki drži za roke dva mlada in ju vodi skozi življenje. Povzema torej asistenco, bistveni element don Boskove (t. j. salezijanske, oratorijske) vzgoje.
Pisava in poteze niso tehnično popolne, robotske, izpiljene do potankosti, simetrične. So še ne dodelane, kracaste, včasih prenežne in drugič pregrobe, a ustvarjalne in polne potenciala – tako kot mladi.
Seveda ne moremo mimo potez, ki naš logotip povezujejo z državnim grbom: Triglav, tri zvezde, reka na dnu … Zelena in modra barva pa sta zaradi naših športnikov postali skorajda naši nacionalni barvi. Želeli smo, da naša salezijanska podoba spodbuja tudi našo domovinsko zavest.
V podobi vidimo tudi tri osebe, ki stojijo na tleh, a se s pogledom ozirajo v višave, preko gora. Ali kot bi rekel don Bosko: »Živimo z nogami na zemlji in s srcem v nebesih.« Spodbuja nas, da smo v svojem delu konkretni in realni, vendar ne pozabimo na vero in upanje, ki nam dajeta večni optimizem, veselje ter sanje za velike stvari.
In navsezadnje: ali opazite tudi modri »M«? Kdo drug bedi nad vsemi nami kot Marija Pomočnica, ki je vse življenje vodila in blagoslavljala tudi don Boska? Ali, kot je rad ponavljal: »Kdor sam naredi malo, naredi z Marijino pomočjo veliko.«

Naj novo ime in logotip zaživita kot naša skupna podoba, naš skupni obraz, pod katerim se bomo prepoznali od blizu in daleč. Kot SALEZIJANSKA MLADINA.

Morda vas zanima tudi