V korak z mladimi.

Salezijanska mladina pripravlja »WYD DON BOSCO 23«

V pripravo na svetovni dan mladih (SDM) 2023 se je vključila tudi salezijanska mladina s pripravo svetovnega srečanja salezijanske mladine Don Bosko 23, namenjeno mladim iz različnih salezijanskih okolij, ki bodo prihodnje leto prišli na svetovni dan mladih v Lizbono.

S povabilom mladim, da SDM Lizbona 2023 preživijo v don Boskovi karizmi, želi salezijanska mladina z organiziranjem srečanja »WYD DON BOSCO 23« soustvarjati pobude, dinamike in trenutke, načrtovane za svetovni dan mladih ter ga doživeti z vso svojo mladostno in družbeno dimenzijo.

Svetovno srečanje salezijanske mladine z imenom »WYD DON BOSCO 23« zaobjema tri elemente: angleško kratico za Svetovni dan mladih (World Youth Day) povezuje s sv. Janezom Boskom, splošno znanim kot Don Bosko, ki je povezovalno središče salezijanske družine ter letnico srečanja.

Z imenom želijo prikazati nekakšno znamenje, v katerem se prepozna salezijanska mladina, ob enem pa mlade navdušuje, da stopijo na pot romanja, ki krepi njihovo vero, s katero vabijo bolj oddaljene, da bi spoznali živega Kristusa.

WYD DON BOSCO 2023 se že predstavlja z vsebinami in gradivi na spletni strani www.wyddonbosco23.pt ter družbenih omrežjih.

Salezijanska mladina na Portugalskem je v sodelovanju z bivšimi gojenci iz raznih salezijanskih ustanov pripravila video vabilo na svetovni dan mladih, ki vabi člane salezijanske mladine z vsega sveta, da se tega srečanja udeležijo v don Boskovem duhu.

Logo WYD DON BOSCO 23 predstavlja lika Marije Pomočnice in don Boska. Osnova logotipa je Marijin plašč, ki »objema« vse druge elemente. Na plašču se nahaja don Boskov biret, dva križa, znamenja vere, ter vrv, ki spominja na don Boskove akrobatske predstave, s katerimi je osvajal srca mladih in jih vabil v Cerkev. Rumen pramen na desni strani spodbuja gibanje k višku in vabi: »Vstani in pojdi,« kar je tudi uradno geslo SDM Lizbona 2023.

Morda vas zanima tudi