V korak z mladimi.

Salezijanska mladina sprejela izziv mladosti

Srečanje salezijanske mladine v času sinode mladih

Sem izzi(v)?, se je glasilo geslo letošnjega srečanja salezijanske mladine, ki je potekalo med 19. in 20. oktobrom v Želimljem. Tema se je navezovala na letošnjo sinodo – mladi so razmišljali o svoji osebni poklicanosti in izzivih s katerimi se mladi soočajo v svoji mladosti ter kako lahko na te izzive odgovarjajo. Ali živijo mladi svojo mladost kot izziv, ali jo jemljejo na izzi.

Mladi, salezijanci in sestre HMP, ki so skupaj del salezijanske mladine, so na srečanju jasno pokazali, da so pripravljeni odgovarjati na izzive v življenju.
V petek zvečer so pričel s spoznavanjem, ter prvim vsebinskim sklopom o poklicanosti. S. Majda Merzel je mlade spodbudila, da odgovorijo na klic k življenju, da biti poklican v življenje pomeni več kot samo odločitev za določen poklic, temveč tudi poklicanost živeti v polnosti in služenju drugim. Večer so zaključili z adoracijo in besedico za lahko noč, ki jo je z njimi delila inšpektorica pri sestrah HMP, s. Mojca Šimenc.

Sobota je bila v znamenju izzivov mladosti. Inšpektor Marko Košnik, SDB, je mladost predstavil kot test družbe in Cerkve. Mladi kot aktivni soustvarjalci družbe in Cerkve, tisti, ki so odgovorni za to kako se bo družba in Cerkev razvijala in živela.
Nato je sledilo delo v skupinah, kjer so odgovarjali na tri različne izzive: družina, tehnologija in prioritete ter odgovornost. Izzive, ki so jih našli na posameznem področju pa so popoldne prenesli na svoje mladinske skupine, SMCje in konkretno iskali rešitve.

Srečanje, polno druženja, dobrega vzdušja, pogovorov, skupne molitve, so zaključili s skupno sveto mašo.

Morda vas zanima tudi