V korak z mladimi.

Salezijanska šola komunikacije

Začetek šole komunikacije v salezijanski pokrajini srednja in severna Evropa

V petek, 8. oktobra 2021, se je preko video povezave zbralo več kot 40 udeležencev iz salezijanske pokrajine srednja in severna Evropa ob odprtju salezijanske šole komunikacije. Poleg delegatov za družbeno obveščanje se šole udeležujejo tudi laiki in sodelavci na področju komunikacij.

Po pozdravu pokrajinskega koordinatorja, poljskega salezijanca Mariusza Jawnya, je sledila uvodna molitev, ki jo je vsak zmolil v svojem jeziku, slovaška salezijanca iz Košic, Laco Miko in Michal Privarčák pa sta zaigrala in zapela slavilno pesem.

Vrhovni svetovalec za družbeno obveščanje Gildasio Mendes je v uvodnem nagovoru izpostavil potrebnost in pomembnost tovrstnega srečanja, izpostavil delo delegatov in sodelavcev v salezijanskem komuniciranju. Udeležence je nagovoril tudi pokrajinski svetovalec Roman Jachimowicz, ki je poudaril, da je poslanstvo družbenega obveščanja doseči mlade in jim prinesti salezijanskega duha. Tudi salezijanska šola komunikacije je način graditve skupnosti, ki bo iskala načine služenja mladim na najboljši možni način preko medijev.

Salezijanske šole komunikacije, v kateri se bodo udeleženci zbirali vsak mesec do konca šolskega leta v dveh jezikovnih skupinah – angleški in italijanski – se iz slovenske inšpektorije udeležujejo delegat za družbeno obveščanje Marko Suhoveršnik, direktor založbe Salve Andrej Baligač in vodja razvojne pisarne Fundacije Don Bosko Maja Žibert.

Morda vas zanima tudi