V korak z mladimi.

Salezijanske športne igre mladih 2024

V letu, ko je italijanska Genova evropska prestolnica športa, mesto gosti tudi Mednarodne salezijanske športne igre mladih.

V mestu, od koder so odšli prvi salezijanski misijonarji v novi svet, je 25. do 29. maja 2024 zbranih okoli 800 mladih, starih od 14 do 18 let, ki prihajajo iz domače Italije ter iz Avstrije, Belgije, Hrvaške, Nemčije, Poljske, Slovaške, Španije, Ukrajine in Madžarske. Med njimi so tudi salezijanske ekipe iz Slovenije, iz SMC Rakovnik in Doma Janeza Boska Želimlje.

Skupaj z zdravim športnim tekmovanjem je štiridnevno druženje odlična priložnost za kulturno izmenjavo, prijateljstvo, spoštovanje v imenu vrednot, ki odlikujejo PGS International (PGS-I), organizacijo, ki združuje veliko salezijansko družino športa na mednarodni ravni salezijanske mladine.

Rakovniški športniki so med drugim zapisali: »Preko 800 mladih na enem mestu z isto željo: tekmovati in prijateljevati. Pred uradno otvoritvijo smo se pri sveti maši Bogu priporočili za dober uspeh.« Med kulturnimi in družabnimi dogodki so z veseljem obiskali tudi don Boskovo sobo v genovski salezijanski ustanovi.

Želimeljčani so dodali: »Don Bosco International Cup 2024 … Po sprejemu v športni vasici, sveti maši z nadškofom in slovesno otvoritvijo so se igre začele … Imamo se super, vzdušje je lepo, vmes ostane nekaj časa tudi za skok na plažo. Hvala vsem donatorjem, ki so podprli našo udeležbo na igrah!«

Vr: FB SMC Rakovnik in FB Dom Janeza Boska

Morda vas zanima tudi