V korak z mladimi.

Salezijanska materna hiša

Znani in manj znani kotički Valdocca v video predstavitvah

Salezijanska agencija ANS je v sodelovanju z IMEComunicazione pripravila serijo kratkih video predstavitev Valdocca, v katerih domači salezijanci predstavljajo materno hišo salezijanske družbe. Veliko zgodb, anekdot in zanimivosti o Valdoccu si zasluži, da jih spozna širša javnost. Osveževanje zgodovinskega spomina pa je pomembno tudi za ponovno odkritje korenin istovetnosti članov salezijanske družine.

Prvi v slovenščino preveden video predstavlja don Boskovo urno v baziliki Marije Pomočnice. »Ljudje prihajajo sem k očetu, učitelju in prijatelju,« pravi salezijanec Enrico Lupano, odgovoren za obiskovalce v Valdoccu.

V drugem videu urednik italijanskega salezijanskega vestnika Bruno Ferrero predstavi prevečkrat prezrt velik don Boskov spomenik na trgu pred baziliko Marije Pomočnice, ki vsebuje temeljne elemente salezijanske družbe in družine. »Predstavlja to, kar je želel don Bosko, da bi mladi postali dobri kristjani in pošteni državljani in to je tudi naslov Vezila za letošnje leto,« zaključuje Bruno Ferrero.

Marsikdo, ki je že obiskal Valdocco, ne ve, da je še vedno ohranjena don Boskova tiskarna, ki jo je zgradil leta 1883. Njen zadnji upravitelj g. Luigi Bacchin nas v videu popelje skozi njeno zgodovino in predstavi don Boskovo strast do razširjanja dobrega tiska.

Čeprav so videi nastali kot del priprave na 28. vrhovni zbor salezijanske družbe, ki bo potekal od februarja do aprila v Valdoccu, so uporabni tudi za širše občinstvo, naj si bo ob spoznavanju don Boskovih krajev ali kot priprava na romanje na njegov grob.

 

Morda vas zanima tudi