V korak z mladimi.

Salezijanski misijonar žrtev islamskih teroristov

Čas mučencev še ni minil. Salezijansko družbo je pretresla tragična smrt v Afriki. Naš dragi sobrat Antonio César Fernández, član salezijanske inšpektorije Zahodna frankofonska Afrika, je 15. februarja okoli 15. ure umrl pod streli zasede islamističnih skrajnežev.

Tragični dogodek se je zgodil 40 km od južne meje Burkine Fasso. Sobrat César se je vračal v svojo salezijansko skupnost v Ouagadougou skupaj z dvema sobratoma, ki sta napad preživela. Sodelovali so na prvem zasedanju inšpektorialnega zbora te inšpektorije. Avtomobil s tremi sobrati so ustavili po mejnem prehodu Cincassé. Salezijanca Césarja so teroristi ločili od dveh sobratov in ga ustrelili. Prav tako naj bi ustrelili tudi štiri carinike.

Antonio César Fernández se je rodil pred 72 leti v španskem mestu Pozoblanco 7. julija 1946. Salezijanec je bil 55 let, duhovnik pa 46 let. Kot misijonar je deloval v raznih krajih Afrike od leta 1982. Prvo poslanstvo je opravljal v glavnem mestu Toga Lomé, trenutno pa je bil ravnatelj v salezijanski skupnosti v Ouagadougou, v Burkini Faso.

Molimo za njegov večni pokoj. Svoje življenje je daroval za Afriko in njegov dar je bil v polnosti sprejet. Z njim prosimo za Zahodno frankofonsko afriško inšpektorijo, kamor je prispel v prvi skupini misijonarjev, ki so odšli v Togo. Ustanovil je župnijo Marije Pomočnice, bil je prvi magister novincev in je to službo opravljal deset let.

Ta napad je del nasilnega cunamija, ki Burkino Faso pretresa od leta 2015, povezan pa je tudi z nasilnimi terorističnimi napadi zadnjih tednov po peti konferenci državnih voditeljev G5 Sahel, ki je potekala v Burkini Faso.

Naj Gospod milostljivo sprejme sobrata Césarja z vsemi sobrati, ki so dali življenje za salezijansko poslanstvo. Naj ga Marija Pomočnica, ki jo je tako ljubil, materinsko sprejme v nebeško slavo.

ANS

Morda vas zanima tudi