V korak z mladimi.

»Salezijanski zakrament navzočnosti«

Tretji video iz serije »Čas je za 28. VZ«

V Rimu so objavili tretji video iz serije »Čas je za 28. VZ«, v katerem se vrhovni predstojnik salezijancev Ángel Fernández Artime, poglobi v tretjo programsko usmeritev iz pozborovskega dokumenta »Živeti salezijanski zakrament navzočnosti«.

Obdan z mladimi sodelavci salezijanske ustanove Srce Jezusovo v Rimu, vrhovni predstojnik v video sporočilu povzema sporočilo papeža Frančiška, namenjenega salezijancem, ki so bili zbrani na 28. vrhovnem zboru. »Salezijanec je še pred stvarmi, ki jih je treba narediti, živ spomin neke prisotnosti, v kateri so razpoložljivost, poslušanje, veselje in predanost bistveni znaki za zbujanje procesov. Zastonjskost prisotnosti rešuje Družbo vsake aktivistične obsedenosti in vsakega tehnično-funkcionalnega redukcionizma. Prva poklicanost je vesela in zastonjska prisotnost med mladimi.«

Vrhovni predstojnik spomni tudi na misli mladih, ki so lani sodelovali na vrhovnem zboru v Turinu ter na njihov poziv k skupni poti s salezijanci.

10. don Boskov naslednik dodaja, da živeti salezijanski zakrament navzočnosti pomeni ohranitev »oratorijske note« v vsaki salezijanski navzočnosti, da vsak salezijanski center in ustanova po svetu postane »drugi Valdocco«. Samo s tem lahko sodobni salezijanec živi za mlade v zvestobi Gospodu in don Bosku.

Video je na voljo s slovenskimi podnapisi.

Morda vas zanima tudi