V korak z mladimi.

Savio kamp za ministrante

V objemu mogočnih pohorskih gozdov smo se tudi letošnjega avgusta zbrali ministranti na že štirinajstem Savio kampu, v organizaciji salezijanske mladinske pastorale. Preko šestdeset ministrantov, animatorji in voditelji smo bili od 10. do 14. avgusta povezani v eno veliko skupnosti. Letos smo bili še posebno veseli, saj so se ministrantom iz vseh slovenskih škofij pridružili tudi štirje ministranti iz Podgorice v Črni Gori. Ne samo različni dialekti, bogatila nas je drugačnost in različnost in vse to prispeva k rasti vsakega posameznika.

Letos nas je spremljal film »Soočenje z Velikani« v katerem smo preko katehez odkrivali pomen skupnosti, molitve in vztrajnosti. Ker je kamp namenjen fantom, ni manjkalo večernih in nočnih iger v gozdu, šli smo na pohod na Areh in se kopali v Avstriji v Lipnici. Kurili smo ognje in skozi cel teden tekmovali v športnih disciplinah na Saviadi ter ocenjevali urejenost sob. Med vse aktivnosti smo vpletali duhovno noto, maševali na grobišču povojnih pobojev na Arehu, častili Najsvetejše, peli, se zahvaljevali in očistili srca pri sveti spovedi. Zadnji, peti dan, smo si ogledali vojašnico v Mariboru, prečesali orožarno in sedli v Patrio. Srečali smo se tudi z vojaškim vikarjem p. Vitom Muhičem, ki nam je pokazal kapelo v vojašnici in predstavil svoje delo.

Za sklep naših dni smo podelili nagrade najboljšim v Saviadi in se poslovili do prihodnjega leta, ko bomo obhajali petnajsto obletnico in nas bo zato Savio kamp popeljal tudi v Italijo po poteh sv. Dominika Savia.

Gašper M. Otrin SDB
Fotogalerija na FB Don Bosko Slovenija

Morda vas zanima tudi