V korak z mladimi.

Škapulir sv. Dominika Savia – izraz vere in pobožnosti

Škapulir sv. Dominika Savia je majhen kos blaga, izraz vere in pobožnosti, izdelan po vzoru kosa blaga, ki ga je mladi svetnik obesil okoli vratu svoje zelo bolne in trpeče matere zaradi težav, ki jih je imela med zadnjo nosečnostjo. Na priprošnjo Device Marije je čudežno ozdravela in rodila Katarino.

Dominik je pred svojo smrtjo mami priporočil, naj škapulir skrbno hrani in ga ponudi mamam, ki so v nevarnostih in težavah.

Zbor glasov, ki se združujejo v zahvalo sv. Dominiku Saviu, je glas mater, staršev, otrok in bolnikov, ki so se zatekali k njemu, da bi posredoval zanje pri Bogu Očetu: to so tisti, ki so zvesto nosili blagoslovljen škapulir, ki so molili in v veselju prejeli želene milosti.

Vsi se lahko zatekamo k mlademu svetniku, ko začutimo potrebo po prijatelju ob sebi, ki nas bo podpiral v najtežjih trenutkih življenja, nam pomagal in dajal upanje, ko ga najbolj potrebujemo.

Sv. Dominik Savio vedno pomaga tistim, ki se zatekajo k njemu v molitvi in ​​veri, prinaša nasmeh v obupane družine, suši solze bolnih mater, preplavlja zibelke z veseljem, prižiga luč upanja v bolnišnicah in porodnišnicah. Ščiti telo pred vsemi vrstami zla in nevarnosti, varuje duše na poti v nebesa.

Škapulir je torej sredstvo za izprositev Gospodove milosti po priprošnji sv. Dominika Savia. Zato kos blaga ni amulet ali talisman, ki ga imamo obešenega okoli vratu: za pridobitev nebeških milosti je treba moliti z vero, sprejemati sveta zakramenta spovedi in obhajila ter živeti krščansko življenje.

Škapulir sv. Dominika Savia

Morda vas zanima tudi