V korak z mladimi.

Slastni sadovi upanja

Zaključen 1. termin spletnih Postnih duhovnih vaj

Vikend postnih duhovnih vaj (12.-14. marec) je bil drugačen kot tisti, ki smo jih bili vajeni. Izveden je bil na daljavo, tako da smo se ves čas počutili povsem domače. ? Čeprav smo gledali v zaslon, pa smo na njem lahko našli poznane obraze ali pa koga »srečali« čisto na novo.

Med vikendom smo si pripravljali svojo sadno kupo. Sestavljali smo jo iz osnove krščanskega življenja, ki pa je kot sama čaša sicer povsem prazno brez sadov upanja, ki so vsaj tako slastni in pisani kot naše najljubše sadje. Na vrhu smo naložili hrepenenje po nebesih, ki je prav tako belo in sladko kot sama smetana. Ker smo si pripravili tako slastne sadne kupe bi bilo škoda, da bi jih pojedli sami in smo jih z veseljem delili tudi z drugimi, svojimi najbližjimi. Naš gost je bil Jože Andolschek, ki nas je popeljal skozi različne življenjske zgodbe njegovih prijateljev v Etiopiji. Vsakemu od nas so njegove misli zagotovo odprle nov pogled.

Odslej bo sadna kupa zame prispodoba upanja na osebnem področju, da so preizkušnje vredne obogatitve in spomin na deljenje upanja v času epidemije, ko so salezijanci z ostalimi animatorji situacijo sprejeli in vseeno izvedli duhovne vaje, ki se jih je udeležilo 34 mladih.

BH

– – –
Prijave na 2. termin PDV, ki bo potekal od 19. do 21. marca, sprejemamo do konca tedna.
Prijavi se tukaj.

Morda vas zanima tudi