V korak z mladimi.

»Slediti moramo spreminjajočemu se svetu«

Vrhovni svetovalec za družbeno obveščanje Filiberto González na obisku v Sloveniji

Mehičan Filiberto González, ki je na čelu dikasterija družbenega obveščanja v salezijanskem vrhovnem vodstvu že 12 let, se je od 26. do 29. oktobra 2019 mudil na animacijskem obisku v Sloveniji. To je bil njegov že tretji obisk, a je šele sedaj spoznal lepote Slovenije v podobah ljubljanskega gradu, centra prestolnice in Bleda.

V srečanjih s sobrati in zaposlenimi na področju družbenega obveščana v naši inšpektoriji pa je predvsem spoznaval dejansko stanje tega pomembnega področja salezijanskega poslanstva, presojal odločitve in svetoval usmeritve za naprej.

Inšpektor Marko Košnik mu je predstavil napore izdelave novega organskega načrta inšpektorije, v katerem bo poslanstvo dobilo večji pomen v usklajenem delovanju delegatov posameznih področij in njihovih ekip.

Med srečanjem z delegatom za družbeno obveščanje Markom Suhoveršnikom in sodelavcem Tilnom Mlakarjem je izpostavil nekaj izhodiščnih točk za dobro poslanstvo: animacija, formacija, informacija, produkcija in poživljanje kulture mladih v sodelovanju z drugimi delegati v danih finančnih zmožnostih.

Spodbudil je nadaljevanje širjenja vere in kulture preko revij in drugih publikacij, kamor spada tudi Don Bosko, za katerega je dejal, da je prvenstveno namenjen ne toliko salezijancem, temveč salezijanski družini in čim širšemu krogu bralcev. Zato je potrebno nadaljevati z začetimi spremembami, da bomo še naprej širili salezijansko karizmo in don Boskovega duha novim generacijam, tudi v povezavi z družbenimi omrežji.

Srečal se je tudi z novim direktorjem založbe Salve Andrejem Baligačem in zaposlenimi. Zahvalil se jim je za njihovo delo in jih spodbudil, da še naprej tako zavzeto in z ljubeznijo pomagajo opravljati salezijansko poslanstvo. Poleg skrbi za medosebne odnose je poudaril potrebo po nenehnem prenavljanju in posodabljanju, kar se mora odražati tudi navzven v novih ponudbah, izdelkih in iskanju novih strank.

Salezijance v skupnosti na Rakovniku pa je v večernem govoru namenil tri poudarke: zahvalil se jim je za njihovo salezijansko življenje in poslanstvo, jih z don Boskovimi besedami iz pisma o širjenju dobrih knjig spodbudil k nadaljevanju tega dela salezijanskega poslanstva z novimi metodami in sredstvi ter spodbujanju mladih v njihovem kulturnem ustvarjanju.

Morda vas zanima tudi