V korak z mladimi.

Slon, kača, hudič … sanje, ki kažejo pot

Janez Bosko je priznan vzgojitelj mladostnikov, ki je živel v Italiji v 19. stoletju. Bog mu je večkrat govoril v sanjah. Te je uporabljal pri vzgoji mladih, saj jim je preko svojih sanj razlagal smernice za rast v dobre kristjane in poštene državljane. Zaradi tega se ga je prijel vzdevek, da je »sanjač«.

V novem stripu Slon v oratoriju in druge don Boskove sanje je zbranih nekaj najbolj znanih don Boskovih sanj. Pripravili so jih vietnamski salezijanci s sodelavci, ki so uprizorjenim sanjam vdahnili svoj izraz in pomen. A same sanje ostajajo tako univerzalne kot je univerzalen don Bosko s svojo salezijansko karizmo. Naj torej novi strip, ki je zagledal luč sveta prav ob 200. obletnici don Boskovih sanj pri devetih letih, doseže čim več radovednih bralcev in naj v njem najdejo tudi kaj koristnega za svoje življenje!

Potopi se v sanje, odkrij njihovo sporočilo in sanjaj dalje …

Stripe sta iz vietnamščine prevedla mlada vietnamska salezijanca Vinko in Jožef, ki sta člana slovenske salezijanske inšpektorije, v knjižni obliki pa jih je izdala salezijanska založba Salve.

Morda vas zanima tudi