V korak z mladimi.

Slovaški salezijanci na pomoč Ukrajini in beguncem

Slovaška meji na Ukrajino in močno čuti vojno v Ukrajini. Slovaški salezijanski inšpektor Peter Timko je na njihovi spletni strani objavil pismo zahvale in pomoči.

»Dragi sobratje in salezijanska družina na Slovaškem, najlepša hvala vsem za vaše molitve, izraze bližine in veliko zanimanje za delo v dobro naših bratov in sester v Ukrajini, ki so se od danes na jutri znašli v situaciji, ki ni primerljiva ne z našim časom ne z zemljepisno širino. Zelo sem bil vesel hitre pripravljenosti nekaterih od vas, da pomagate tej trpeči in preizkušeni državi. Dobivamo veliko vprašanj, kako pomagati v Ukrajini in beguncem.

V stiku sem z Mykhaylom Chabanom, vizitatorjem grško-katoliške salezijanske vizitatorije v Ukrajini in bomo skušali pomagati zelo ciljno usmerjeno glede na situacijo, kako se bo razvijala.

V Ukrajini salezijanci vzhodnega obreda delujejo v štirih ustanovah, upravljajo tri župnije, dva oratorija, dve šoli in sirotišnico. Salezijanci v Lvovu s sodelavci v svojo ustanovo sprejemajo begunce iz vzhodne Ukrajine, večinoma otroke in mlade.

Pomagajmo jim še naprej s svojimi molitvami in materialno pomočjo.«

Morda vas zanima tudi