V korak z mladimi.

Slovenska salezijanska mladina z vrhovnim predstojnikom

Mladi, ki so se v organizaciji Salezijanske mladinske pastorale udeležili Svetovnega dneva mladih 2023 v Lizboni, se po zaključku največjega katoliškega dogodka na svetu še vedno mudijo na Portugalskem. Po uradnem zaključku so v ponedeljek, 7. avgusta 2023, poromali v Fatimo in se fatimski Mariji zahvalili za lepe dni, priporočili Slovenijo Božjemu usmiljenju ter molili za prizadete v nedavnem neurju v Sloveniji.

Danes, 8. avgusta 2023, pa so se v Lizboni ob 9. uri srečali z vrhovnim predstojnikom salezijancev Ángelom Fernándezom Artimejem. V sproščenem pogovoru je mladim položil na srce, da imajo po svetovnem dnevu mladih odgovornost, da pospešujejo gibanje salezijanske mladine, saj so doživeli močno izkušnjo.

»Tudi ob obisku Fatime smo položili vse svoje prošnje in želje Mariji. Vse, kar položimo v roke Mariji, bo prej ali slej prišlo do Očeta in se bo izpolnilo.« Spodbudil je mlade, naj postanejo pristni graditelji miru, kajti odrasli tega niso sposobni. Zaključil je z don Boskovo mislijo, naj bodo vedno veseli z upanjem, da bi jih bi vse videl v nebesih.

Mladi so mu dejali, da ga prihodnje leto pričakujejo v Sloveniji. Odvrnil je, da gotovo pride, vendar je papež spremenil njegove urnike, zato bo moral načrtovani obisk prilagoditi glede na datum in tudi glede na načrtovani program.

M. Košnik

Morda vas zanima tudi