V korak z mladimi.

SMC Rakovnik prejemnik Nagrade glavnega mesta Ljubljana

Vsako leto mestna občina Ljubljana podeljuje posebna priznanja posameznikov in skupinam, ki po presoji posebne komisije in potrditvi s strani Mestnega sveta ustrezajo kriterijem. Nagrade se podeljujejo v treh kategorijah: častna meščanka in častni meščan, nagrada glavnega mesta Ljubljana ter plaketa glavnega mesta Ljubljana.

Letos smo prav mi, Društvo SMC Rakovnik, eni izmed petih prejemnikov nagrade glavnega mesta Ljubljana. Prepoznali so nas kot organizacijo, ki ne opravlja pridobitne dejavnosti, ima pomembne dosežke življenjskega dela na več področjih, prispeva k razvoju, ugledu in dobrobiti MOL ter k prepoznavnosti mesta doma in v tujini. Vse to so bili kriteriji, v utemeljitvi pa je bilo poudarjeno predvsem naše delo s prostovoljci ter zelo raznovrstna ponudba dejavnosti, ki pritegne veliko število otrok in mladih.

V četrtek, 9. maja, smo tako bili gostje in ponosni prejemniki nagrade. Podelitev je bila na Ljubljanskem gradu, s katerega so 9. maja 1945 sirene naznanile svobodo in ga zato obeležujemo kot praznik mestne občine Ljubljana. Nagrado je podelil mestni župan Zoran Jankovič.

Hvala vsem, ki z nami sodelujete in nas tako ali drugače podpirate. Upamo, da je vsem nam prejeta nagrada potrditev in vzpodbuda za naprej.

Ekipa SMC; foto: Nik Rovan, ljubljana.si

Morda vas zanima tudi