V korak z mladimi.

Šola salezijanskega spremljanja

Dne 16. avgusta 2021 se je v Valdoccu začela šola salezijanskega spremljanja, ki se je udeležuje 16 salezijancev iz 13 različnih inšpektorij. Med njimi je tudi salezijanec iz Slovenije Mitja Š. Franc. Prijavilo se je sicer 21 udeležencev, a spreminjajoče se razmere pandemije covida-19 so nekaterim preprečile prihod.

Šolo vodi salezijanec Raymond Callo, član dikasterija za formacijo in poteka v italijanskem ter španskem jeziku.

Šola je uresničitev ene od smernic, zapisanih v dokumentu »Mladi salezijanci in spremljanje: smernice in usmeritve« iz leta 2019. Dokument je sad mednarodne raziskave o duhovnem spremljanju v procesih začetne formacije, ki sta jo leta 2017 pripravila dikasterij za formacijo in mladinsko pastoralo.

V enomesečni šoli bodo udeleženci spoznavali delovanje Duha v lastnem življenju glede na priporočila papeža Frančiška, ki pravi, da se »duhovni voditelji prav tako pustijo voditi in spremljajo brate na temelju lastnih izkušenj spremljanja«. Zadnji salezijanski vrhovni zbori so priporočali, da naj bodo salezijanci pripravljeni na službo duhovnega spremljanja, ki je srčika don Boskove formacije in njegove pastoralne prakse.

Udeleženci so srečanje začeli v Turinu z duhovno vodenim ogledom ključnih krajev don Boskovega oblikovanja. Šola se nadaljuje na Colle Don Bosco z duhovnimi vajami ob vodenih obiskih krajev s trenutki študija in oblikovanja v duhovnem spremljanju. Skupino voditeljev šole salezijanskega spremljanja sestavljajo salezijanci iz raznih inšpektorij, sestra FMA, misijonar iz Afrike in nekateri laiki.

ANS

Morda vas zanima tudi