V korak z mladimi.

Spletna licitacija, koncerti s kavča in še kaj

Akcija zbiranja sredstev za gradnjo dijaškega doma v Želimljem

V Želimljem se gradi nov del dijaškega doma. Investicija je velika, dolgovi povezani z gradnjo pa tudi. Pri zbiranju sredstev so se povezali salezijanci, sodelavci in (bivši) dijaki Gimnazije Želimlje in Doma Janeza Boska ter na družbenih omrežjih pripravili pester program z vabilom za pomoč.

Obsežno akcijo, ki jo koordinira sodelavka Fundacije Don Bosko Maja Žibert, tudi sama bivša dijakinja, sestavlja pester nabor dejavnosti in predstavitev. Akcijo so »odprli« z virtualnim sprehodom po gradbišču, v katerem bodoči ravnatelj dijaškega doma Gašper Otrin predstavi prepotrebne prostore za sodobno in uspešno vzgojo mladih rodov.

Vzgojiteljica Nežka Birk Dular in svetovalna delavka Špela Potočnik vabita na družbena omrežja Gimnazije Želimlje, Doma Janeza Boska in Fundacije Don Bosko, kjer v teh dneh potekajo »koncerti s kavča«. Znani pevci in zasedbe, med njimi Neža Kirn, Duo Vitraž, Tiana, Rozalije, Kokosy, Gaja Sorč, Petra Stopar, Zvezdosledi, Štefan Arh in Proper, ki so na lastni koži izkusili želimeljsko vzgojo in izobrazbo, z glasom in glasbo vabijo k donacijam in darovanju sredstev za dograditev dijaškega doma.

Prav tako na Facebook strani Doma Janeza Boska do 7. junija poteka dobrodelna spletna licitacija, za katero so svoje predmete prispevali znani slovenski glasbeniki, športniki in ustvarjalci. Med njimi so Prifarski muzikanti, Matej Mohorič, Robert Kranjec, Jan Kozamernik, Proper, Alex Volasko, Nuška Drašček, Kvartopirci, Nik Henigman, Tina Kadunc. Na seznamu je še biografija Uroša Zormana in dragocenosti zgodovinarja Jurija Pavla Emeršiča ter dve okusni večerji v novi jedilnici.

V Domu Janeza Boska ne skrivajo duhovne dimenzije, zato bodo 30. maja predstavili don Boska in njegovo duhovnost, iz katere sodelavci in mladi živijo, vzgajajo in se vzgajajo.

Sredstva je mogoče prispevati s ključno besedo ZELIMLJE5 na 1919 in z nakazilom na TRR Fundacije Don Bosko, za katera se že v naprej najlepše zahvaljujejo.

Morda vas zanima tudi