V korak z mladimi.

Spletne priprave na poletne oratorije

Združenje animatorjev Oratorija je februarja za animatorje iz vse Slovenije pripravilo tri tematske večere na temo odnosov, 6. marca pa se je več kot 500 animatorjev družilo na spletnem Pomladanskem srečanju animatorjev Oratorija 2021.

Na pomladanskem srečanju so se animatorji spoznali z oratorijskim priročnikom in letošnjo himno, se kot običajno lahko udeležili različnih delavnic in dobili vpogled v ozadje zgodbe o letošnjem glavnem junaku, blaženem Carlu Acutisu. Mladi fant iz Milana je do svojega 15. leta živel vero v polnosti  in našel prijazno besedo za vsakega, od brezdomca do priseljenca, za katere se drugi ljudje niso zmenili. Njegovo mlado življenje je leta 2006 ugasnila levkemija, njegov spomin in duh pa živi še naprej. Animatorji so polni upanja, da bodo lahko poleti vso to znanje uporabili za pripravo odličnih oratorijev po vsej Sloveniji.

Novomeški odbor Združenja animatorjev Oratorija pa je letos tudi t. i. ČIPS večere za mlade preselil na splet. Gre za sklop treh sobotnih večerov za mlade: pričevanje, ‘predavanje’ in družabni večer. V luči aktualnega dogajanja so jim dali naslov »Masko na faco, ne na srce!« Prvi večer sta animatorjem o odnosu fant – dekle, o začetku njune zveze do zakona in ustvarjanja družine spregovorila zakonca Tina in Gašper Berčič. Drugi večer se jim je pridružil Matevž Mehle, direktor Katoliške mladine. Spregovoril je o ustvarjanju kvalitetnih odnosov, kako pomembna je komunikacija, tudi fizična, ne le »online«. Tretji večer pa je bil nekoliko bolj sproščen, saj je bil na sporedu družabni večer.

Tilen Mlakar

Morda vas zanima tudi