V korak z mladimi.

Sporočilo vere in upanja

Nagovor vrhovnega predstojnika ob epidemiji koronavirusa

»V teh trenutkih se utrjujmo v veri in pomnožimo naše molitve.« S tem povabilom se vrhovni predstojnik salezijancev, Ángel Fernández Artime, obrača na vse salezijance, člane salezijanske družine ter na vse katehete, animatorje, mlade in družine.

Vrhovni predstojnik spominja na molitev papeža Frančiška preteklega 27. marca. Molitvi so se pridružile salezijanske skupnosti po vsem svetu. »Papež nam je zapustil edino možno sporočilo: pogled vere in upanja,« dodaja vrhovni predstojnik in v spomin obudi evangeljske besede, ki jih je izrekel sveti oče: »Ne bojte se.«

Don Boskov naslednik izraža hvaležnost vsej salezijanski družini za odzive v pandemiji Covid-19. Po eni strani se zahvaljuje za številne pobude, namenjene izvajanju vseh dejavnosti in usposabljanju, po drugi strani pa spomni na pomembnost upoštevanja in sledenja vsem predpisom, ki jih narekujejo vlade in oblasti.

Ob koncu se s posebno mislijo obrača na revne in na vse tiste, ki »če ne morejo delati, ne morejo jesti.« Dolžnost vseh je, da kot pošteni državljani razmišljamo, kako v tem težkem trenutku pomagati najbolj potrebnim.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi