V korak z mladimi.

Spremljanje mladih salezijanskih misijonarjev

Vrhovni svetovalec za misijone obiskal slovensko salezijansko inšpektorijo

Od 15. do 18. aprila 2023 je bil na animacijskem obisku v Sloveniji vrhovni svetovalec za misijone v vodstvu salezijanske družbe Alfred Maravilla. Glavni cilj obiska je bil evalvacija projekta Evropa v naši inšpektoriji sv. Cirila in Metoda dve leti po prihodu prvih salezijanskih misijonarjev.

Trenutno je v formacijskem obdobju pet mladih misijonarjev iz štirih različnih držav. Maravilla se je srečal z inšpektorialnim svetom in ravnatelji skupnosti, pa tudi s samimi misijonarji, da bi ocenil dosedanji proces za njihovo prvo dobrodošlico in korake, ki jih je treba še narediti, da bi spodbudili vključitev v življenje in dejavnosti naše inšpektorije.

Svetovalec za misijone je z veseljem potrdil veliko prizadevanje inšpektorije, da sledi »Načrtu sprejema misijonarjev Projekta Evropa«, zagotavlja veljavne voditelje za spremljanje mladih misijonarjev, pa tudi prizadevanje, da jim pomaga pri učenju jezika na univerzi in spremljanjem postopnega vključevanja v apostolske dejavnosti inšpektorije.

Med obiskom je Alfreda Maravillo spremljal salezijanec Pavel Ženíšek iz sektorja za misijone, ki podrobneje spremlja misijonarje projekta Evropa.

Morda vas zanima tudi