V korak z mladimi.

Srebrni jubilej SMC Sevnica

Salezijanski mladinski center Sevnica je dopolnil 25. rojstni dan in letos praznuje srebrni jubilej. Ker srebrna obletnica ni kar tako, so člani in prijatelji SMC-ju v čast 25. novembra 2023 pripravili prireditev, na kateri so predstavili, kako lepo se imajo.

Po programu v Kulturnem domu Sevnica je sledilo še prijetno druženje, kjer so se srečali sedanji in nekdanji animatorji in vsi, ki imajo radi SMC Sevnica.

»Kaj sploh je SMC? SMC je prostor, kjer se je stkalo in se bo še spletlo veliko prijateljstev – pa tudi ljubezni. SMC je točka, kjer se vsako poletje pa tudi med letom zbira veliko otrok in mladih, ki želijo poglobiti svojo vero in kvalitetno preživeti svoj prosti čas,« so še zapisali na spletni strani Don Bosko Sevnica, kjer je objavljeno tudi pričevanje nekdanje obiskovalke salezijanskega mladinskega centra:

»Priznam, da moj prvi spomin na SMC ni najlepši. Bila sem še predšolski otrok, ena izmed najmlajših na oratoriju, in malo sem se bala – vsaj po mojem mnenju – visokih in strašnih animatorjev, ki so me želeli nositi na ramenih.

Še sreča, da je to eden izmed redkih neprijetnih spominov na naš SMC. Smučanje na Voglu, počitnice v Ankaranu, kjer sem bila prvič na ogromnem vrtiljaku, varstvo, oratoriji, sestanki,
klubski turnirji, Uskovnica, izleti v hribe in po Balkanu. Vse to in še mnogo jih je, pa so lepi, nepozabni spomini, ki me popeljejo v vse preživete dneve in ure v SMC-ju.«

Povzeto po sevnica.donbosko.si

Morda vas zanima tudi