V korak z mladimi.

Srečanje družin prvoobhajancev murskosoboške škofije

Pred nedeljo dobrega pastirja so se v veržejskem Marijanišču zbrali letošnji prvoobhajanci in njihovi starši iz župnij murskosoboške škofije. Prostorna hiša je kljub gostom in slabemu vremenu vsem ponudila dovolj prostora, da so skupaj preživeli nekaj ur v spoznavanju pomena svetega obhajila, v katerem je navzoč prijatelj Jezus.

Polno Kovačičevo dvorano staršev je nagovoril voditelj SMC Celje, salezijanec Viktor Ganc, ki je s preprostimi zgledi iz življenja starše predvsem spodbudil k zgledu za svoje otroke. Animatorji pa so pod vodstvom s. Zalike Svenšek in salezijanca Primoža Korošca, ki je prevzel celotno organizacijo srečanja, z otroci prvoobhajanci v delavnicah odkrivali zaklad Svetega pisma in Jezusovega prijateljstva.

Srečanje se je zaključilo s sveto mašo, pri kateri je Viktor Ganc orisal pot semena do kruha ter pot svete evharistije do človeškega srca in duše. Staršem in prvoobhajancem je zaželel lepo pripravo na prejem zakramenta prvega svetega obhajila, da bi bili vedno Jezusovi prijatelji in zgled drug drugemu v dobrem.

Morda vas zanima tudi