V korak z mladimi.

Srečanje evropskih delegatov za SMP

Kakih 30 odgovornih za mladinsko pastoralo v evropskih salezijanskih inšpektorijah se je od 8. do 11. februarja 2022 srečalo v Fatimi. Med njimi je bil tudi Jure Babnik, delegat za mladinsko pastoralo v naši inšpektoriji. Pod vodstvom vrhovnega delegata za mladinsko pastoralo Miguela Angela Garcíe Morcuenda so pregledali delovanje delegatov in si izmenjali dobre prakse na tem področju.

Ob tej priložnosti so udeleženci na praktični ravni analizirali sprejemanje, poglabljanje in študij dokumentov o mladinski pastorali in družini ter o župnijah in svetiščih, zaupanih salezijancem v različnih evropskih salezijanskih inšpektorijah.

Po drugi strani pa je bila v okviru dela predstavljena povezanost s pastoralno formacijo salezijanskih formatorjev, kako izvajati pastoralno spremljavo v začetni formaciji in kako učinkovito vključevati sodelovanje laikov.

Portugalska salezijanska inšpektorija sv. Antona je nato predstavila priprave na sprejem udeležencev iz salezijanskih centrov na svetovnem dnevu mladih, ki bo prihodnje leto v Lizboni.

Ob koncu so delegati za salezijansko mladinsko pastoralo pregledali prihajajoča mednarodna srečanja za mlade in pastoralne delavce v salezijanskih krogih. Kot običajno ni manjkalo trenutkov skupne duhovnosti in bratskega veselja.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi