V korak z mladimi.

Srečanje ministrantov salezijanskih župnij

Ob robu praznovanja 100 letnice ustanovitve salezijanske inšpektorije sv. Cirila in Metoda, ki je potekalo v soboto, 19. novembra 2021, so se na Rakovniku zbrali tudi ministranti in ministrantke iz 11 salezijanskih župnij.

Z vseh koncev Slovenije, kjer delujejo salezijanci, se jih je zbralo okoli 80, kar je za današnji čas pravi rekord. Voditelj ministrantov na Rakovniku Andraž Krnc je s sodelavci SMC Rakovnik pripravil pester in bogat program.

Najprej so si ogledali dramsko igro iz življenja sv. Dominika Savia, zavetnika ministrantov. Sledilo je delo v skupinah, kjer so spoznavali zgodovino salezijanskega dela v Sloveniji in tako na sebi lasten način obeležili praznovanje 100 letnice salezijanske inšpektorije.

Po odmoru in igrah v prostorih salezijanskega mladinskega centra so se odpravili k slovesni sveti maši, ki je potekala v svetišču Marije Pomočnice in pri njej dejavno sodelovali. Srečanje so zaključili ob druženju in skupnem prigrizku, ki so si ga po aktivnem dopoldnevu nedvomno zaslužili.

Organizatorjem čestitke za takšen podvig, ki so v ministrantih samih in njihovih voditeljih vzbudili željo, da se še kdaj srečajo in združijo koristno s prijetnim ter poglobijo svojo službo Bogu pri oltarju in v občestvu.

J. Suhoveršnik

Morda vas zanima tudi