V korak z mladimi.

Srečanje mladinskih pevskih zborov 2020

V nedeljo, 9. februarja, se je po rakovniški cerkvi Marije Pomočnice razlegala mladostna pesem. Razlog za to so bili številni mladi, ki so se zbrali na tradicionalnem srečanju mladinskih pevskih zborov.

Navkljub hladnemu vremenu so se v nedeljskem dopoldnevu že ogrevali in upevali glasovi več 330 mladih iz 27 župnij. Zbori so prišli iz vse Slovenije.

Salezijanska mladina, ki organizira srečanje na vsaki dve leti, je z organizacijo letošnjega dogodka pričela že lansko pomlad. Izbira pesmi ter priprava aranžmajev je omogočila, da so se vsi prijavljeni zbori ter priložnostno sestavljeni štiričlanski spremljevalni bend pesmi pravočasno naučili in pripravili na srečanje. Seveda pa so vaje posameznega zbora čisto nekaj drugega kot prepevanje več kot 300-glave množice skupaj.

Slavnostna maša, ki jo je daroval salezijanski inšpektor Marko Košnik, je bila vrhunec dneva. Številni obiskovalci, kot mladi sami, so bili priča prekrasnemu doživetju, za katerega ni zmanjkalo pohval, nasmehov in lepih besed.

Dogodek seveda ne bi izpeljali brez pomoči nepogrešljivih prostovoljcev, glasbenikov, ozvočevalca ter seveda dirigentke. To vlogo je letos prevzela Anamarija Jemec. Posebna zahvala pa gre tudi rakovniški salezijanski skupnosti, ki srečanja tako otroških kot mladinskih pevskih zborov gosti že več kot 25 let.

R. U.

Morda vas zanima tudi