V korak z mladimi.

Srečanje salezijancev sotrudnikov

V soboto, 7. maja 2022, smo po dveh letih ponovno pripravili dan salezijancev sotrudnikov, ki je potekal v Želimljah. Kljub deževnemu dnevu smo se na srečanju zbrali sotrudniki iz vseh naših centrov: Ljubljana-Rakovnik, Sevnica, Bled, Šentjošt in Sodražica.

Po prijetnem začetnem klepetu ob kavi nas je v dopoldanskem delu nagovoril naš duhovni asistent, salezijanec Klemen Balažič. Ustavili smo se ob odlomku iz Markovega evangelija, ko Jezus pomiri vihar. Vsak je bil povabljen, da se za trenutek ustavi ob odlomku in prisluhne, kaj ga nagovori. Imeli smo priložnost, da si podelimo, s kakšnimi strahovi se soočamo, kakšno vzporednico lahko potegnemo med odlomkom in našim življenjem. Iskrena pričevanja so še dodatno obogatila naše srečanje.

Salezijanci sotrudniki živijo vero znotraj svoje svetne stvarnosti. Navdihujejo se pri don Boskovem apostolskem načrtu, čutijo živo občestvo z drugimi člani salezijanske družine. V bratski povezanosti in sodelovanju, se zavzemajo za isto mladinsko in ljudsko poslanstvo. Na primeren način delujejo v blagor Cerkve in družbe tako, da v kraju odgovarjajo na vzgojne zahteve, ter delujejo glede na njihove konkretne možnosti.
Načrt apostolskega življenja, Statut, 6. člen

Po kosilu je sledil ogled novega dela želimeljske ustanove, ki ga je za nas pripravil salezijanec Tomaž. Sledil je še blagoslov novega avtomobila naših dveh sotrudnikov, pri katerem smo sodelovali vsi navzoči.

V popoldanskem delu smo se vrnili h koreninam. Koordinatorica združenja je predstavila začetke sotrudništva in lik sotrudnika danes. Nekaj časa je bilo namenjenega osebnemu delu, nato je sledil čas, namenjen za delo po centrih. Osredotočili smo se na izzive naših centrov in kako lahko nanje odgovorimo.

Pika na i je bila skupna sveta maša, pri kateri smo sotrudniki obnovili svojo obljubo. Na koncu se je bilo kar težko ločiti, a naše poslanstvo ni v Želimljah … temveč tam, kjer živimo in delamo.

B. Merkac

Morda vas zanima tudi