V korak z mladimi.

Srečanje vrhovnih svetov FMA in SDB

Dne 22. decembra 2023 sta se v Valdoccu sestala vrhovna sveta don Boskovih salezijancev in sester hčera Marije Pomočnice na letnem srečanju in izmenjavi božičnih voščil. Navzočnost vrhovnega predstojnika, kardinala Ángela Fernándeza Artimeja in njegovega sveta skupaj z materjo, s. Chiaro Cazzuola, in njenim svetom je bila veliko pričevanje o identiteti Duha salezijanske družine.

Srečanje, ki je potekalo v ozračju velikega bratstva, se je začelo s tradicionalnim skupinskim fotografiranjem vseh svetovalcev in drugih udeležencev srečanja. Začetni pozdrav je bil namenjen glavnemu predstojniku, kardinalu Ángelu Fernándezu Artimeju, ki je v očetovskem tonu delil najpomembnejše trenutke, ki jih je doživel v letu 2023, se spomnil smrti svoje ljubljene matere in svojega presenečenja nad nepričakovano objavo imenovanja za kardinala. Ta dogodek je privedel do pomembnih sprememb v načrtovanem koledarju Družbe in je zaznamoval tudi neizogiben konec njegovega mandata vrhovnega predstojnika, podrejenega novi službi v Vatikanu.

Po pozdravu patra Ángela je besedo prevzel regulator 29. vrhovnega zbora, Alphonse Owoudou, pokrajinski svetovalec za Afriko in Madagaskar, ki je podal informacije in novice o korakih zbora v pripravi, dal namige o temi, logotipu, postavitvi in izvedbi procesa. Približno 240 udeležencev bo povabljenih v Turin, srce salezijanske karizme. Don Alphonse je tudi sporočil, da bo zaslužni vrhovni predstojnik Pascual Chavez vodil duhovne vaje na začetku vrhovnega zbora, in da bo p. Mauro Giuseppe Lepori, generalni opat cistercijanskega reda, vodil razločevanje zborovalcev pri volitvah novega vrhovnega vodstva.

Nato je vrhovna mati, s. Chiara Cazzuola, naslovila kratko sporočilo navzočim ter se zahvalila za bratsko sodelovanje in spremljanje v molitvi za učinkovito izvedbo vsake stopnje priprave na 29. vrhovni zbor.

Sledil je intenziven duhovni trenutek v don Boskovih sobicah v muzeju Don Boskova hiša, kjer so vsi sodelovali pri sveti maši, ki jo je vodil vrhovni predstojnik kardinal Ángel Fernández Artime. V pridigi je komentiral berila dneva, spodbudil navzoče po zgledu Ane, Samuelove matere in Marije, Jezusove matere, naj »s svojim uboštvom in svobodnim srcem darujemo Gospodu vse, kar smo, z željo, da bi se mu vsak dan bolj približali.«

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi