V korak z mladimi.

Srečanje z Bogom: v živo z Jezusom

V torek, 3. oktobra 2023, smo začeli 6. sezono katehez Srečanja z Bogom. Duhovni večer za mlade in študente je imel klasični program: branje Božje besede in kateheza, molitev (petje) ter adoracija in priložnost za spoved. Zaključili pa smo s klepetom ob preprostih prigrizkih in soku. Prvega letošnjega srečanja se je udeležilo približno 60 mladih.

Razmišljali smo o mladem Jeremiju, »nesrečnem« preroku. Božji glasnik, ki mu rojaki niso hoteli prisluhniti. Razmišljali smo, da živimo v podobnem kulturnem ozračju kot Jeremija, kjer se Boga ne posluša. Veliko ljudi je prepričanih, da je vse odvisno od njih, za Boga pa se ne menijo in njegov glas prezirajo.

V drugem vsebinskem sklopu pa smo se seznanili z apostolsko spodbudo papeža Frančiška Kristus živi, ki je namenjena mladim. V njej papež razmišlja o mladosti in mladih, ki so del Cerkve. Iz nje veje veliko upanje in zaupanje v mlade. Prav oni so poklicani, da soustvarjajo mlado Cerkev.

Naslednjič se bomo srečali 7. novembra 2023.

Predvsem smo bili pozorni na to, da je Bog živ tudi danes in nas ima rad, rešuje nas greha in oživlja v moči zakramentov. Papeževa velika želja je, da bi bili mladi živi, goreči in polni poguma. Mladi, ki bi sanjali velike reči in bili pripravljeni plačati tudi ceno, ki jih sanje zahtevajo. Spoznali smo, da je papež Frančišek zares papež mladih.

Klemen Balažič SDB

Morda vas zanima tudi