V korak z mladimi.

Strah in pogum: adventne duhovne vaje v Želimljem

Kaj je pogum in kaj je strah? Kaj je krščanski pogum in kaj je strah božji? To je bila osrednja tema adventnih duhovnih vaj v Majcnovem domu v Želimljem. Udeleženci so navdihe za razmišljanja in dejanja s pomočjo animatorjev prejemali ob ogledu filma Pogum (The brave) in junakinji Meridi.

Prvi od štirih adventnih koncev tedna je potekal od 17. do 19. novembra, na katerem se je zbralo kakih 130 otrok od 4. do 7. razreda iz vse Slovenije, ki so veselo prepevali in dajali Bogu čast in slavo.

Drugi termin adventnih duhovnih vaj od 24. do 26. novembra je privabil kopico veselih in razigranih šestarjev, sedmarjev in osmarjev, ki so odrinili v globine krščanske vere. Ni pa manjkalo niti iger, plesov, odmora za šport in lovljenja zimskih sončnih žarkov.

Tretji konec tedna, od 8. do 10. decembra, so napolnili mladi od 7. do 9. razreda. Mnogi so se razveselili drug drugega, saj se na duhovne vaje vračajo že od 4. razreda dalje. Tudi v tej skupini so odkrivali skrivnosti vere ter sodelovali pri lepo pripravljeni liturgiji in katehezah. Kot vseh drugih, tudi na teh duhovnih vajah ni manjkalo časa za dobro spoved in obljube Bogu, da bodo udeleženci po odhodu domov zaživeli kot novi ljudje.

Pika na »i« je bil zadnji adventni termin, namenjen ministrantom, ki je potekal od 15. do 17. decembra. Zbralo se jih je preko 50, da so se skupaj pripravili na skorajšnji božični praznik. Ministranti slovijo po tem, da so zelo razigrani, da ne pojejo prav veliko, pojejo pa vse, kar se pred njih postavi. Bogu hvala zanje in za njihovo navdušenost, ki jo prinašajo v svoje župnije.

Povzeto po FB Majcnov dom Želimlje

Morda vas zanima tudi