V korak z mladimi.

Svetovna devetdnevnica k Mariji Pomočnici 2024

Verniki po vsem svetu se že pripravljajo na duhovno potovanje do praznika Marije Pomočnice. Salezijanska družina se na pobudo osrednjega salezijanskega sedeža že nekaj let s svetovno devetdnevnico kot velika človeška družina zbira k tej lepi pobožnosti, ki jo je don Bosko zelo spodbujal in priporočal.

Radostno zamisel, da se zbere svetovna salezijanska družina na poti skupne molitve k »don Boskovi Mariji«, je začel vrhovni predstojnik, zdaj kardinal Ángel Fernández Artime, leta 2018, ob 150. obletnici posvetitve bazilike Marije Pomočnice v Turinu (1868–2018). Po uspehu in soglasnem priznanju odlične pobude svetovno devetdnevnico redno pripravlja vsako leto. Vsakokrat zajame nekatere vidike pobožnosti do Device Marije in v predlaganih molitvah povzema hrepenenja časa. Lep primer je bila devetdnevnica leta 2020, napolnjena s prav posebnim pomenom glede na razmere, ki jih je povzročil Covid-19.

Letošnjo devetdnevnico navdihujeta Vezilo ob dvestoletnici don Boskovih sanj pri devetih letih »Sanje, ki prebujajo sanje: srce, ki ‘volkove’ spreminja v ‘jagnjeta’«; za vodnika na tem potovanju pa je bil izbran sv. Ludvik Marija Grignion Montfortski, katerega spisi nudijo dragocene bisere duhovne lepote, ki jih je treba uživati ​​vsak dan.

Kardinal Ángel Fernández Artime letos še zadnjič kot vrhovni predstojnik vabi salezijansko družino: »Čudovito bi bilo, da v teh dneh celotna salezijanska družina združi moči in po Marijini priprošnji prosi Boga za dar velikodušne ljubezni do Jezusa v evharistiji, ki je vir vsake milosti, delovanja, spremembe in odrešenja. Samo Jezus lahko podari mir v svetu ter posveti nas in mlade, ki so nam zaupani.

Skupaj prosimo, da bi se bolj zavedali Jezusove resnične navzočnosti v nas, posvečenih osebah, vzgojiteljih in vseh članih salezijanske družine, saj lahko samo On resnično spregovori v naših življenjih in jih preoblikuje. Naj nas ti dnevi priprave na praznik še bolj približajo Jezusovemu Srcu po Mariji Pomočnici, naši materi in vodnici.«

Morda vas zanima tudi