V korak z mladimi.

Svetovna konzulta salezijanske formacije

Preveritev napredka sektorja za formacijo od zadnjega vrhovnega zbora do danes

Od 7. do 10. februarja 2024 je v Genzanu potekala svetovna konzulta salezijanske formacije, ki ga je sklical Ivo Coelho, vrhovni svetovalec za formacijo, da bi preveril napredek sektorja od zadnjega vrhovnega zbora do danes.

Na srečanju se je zbralo sedem pokrajinskih koordinatorjev, med njimi novoimenovani inšpektor Peter Končan iz Slovenije, in vodje pokrajinskih centrov za stalno formacijo iz  Nairobija (Kenija), Quita (Ekvador) in Bangaloreja (Indija).

Udeleženci so razpravljali o šestletnem načrtovanju vrhovnega predstojnika in njegovega sveta po 28. vrhovnem zboru, o izzivih, ki jih na poteh začetne in stalne formacije postavlja umetna inteligenca ter preverjanju procesov, ki jih je Sektor začel v šestletnem obdobju.

Vikar vrhovnega predstojnika, Stefano Martoglio, je udeležencem podal razmišljanje o vzrokih, zakaj salezijanci zapuščajo Družbo ter o spodbudah varovanje in gojitev vsakdanje poklicanosti. Pogovor s skupino mladih salezijancev iz rimske univerzitetne skupnosti »Zefirin Namuncurà« je pripomogel k novi poti Družbe, izhajajoč iz njihovih mladih izkušenj.

Povzetek dela na srečanju bo prispevek k poročilu o stanju Družbe, ki bo predstavljen na 29. vrhovnem zboru prihodnje leto.

ANS

Morda vas zanima tudi