V korak z mladimi.

Svetovna zveza don Boskovih bivših gojencev z novim vodstvom

Vrhovni predstojnik salezijancev Ángel Fernández Artime se je 17. decembra srečal z zdaj že nekdanjim predsednikom svetovne zveze don Boskovih bivših gojencev, gospodom Michaelom Hortom. Od 26. do 28. novembra je namreč potekalo šesto svetovno vrhovno zasedanje Zveze v spletni obliki, na katerem so izvolili novega predsednika. Gospod Hort je ob srečanju z vrhovnim predstojnikom uradno predal službo novemu predsedniku, gospodu Bryanu Magru, in se vrhovnemu predstojniku zahvalil za podporo, ki jo vedno izkazuje gibanju bivših gojencev.

Vrhovni predstojnik se je Mihaelu Hortu zahvalil za vse delo, ki ga je opravljal zadnjih šest let, od leta 2015, ter pozdravil novega predsednika Bryana Magra, ki prevzema vodenje najštevilčnejše skupine v Salezijanski družini.

Ob tem je novo vodstvo še povabil, naj deluje povezovalno v služenju mladim. Poudaril je pomembnost bivših gojencev in don Boskovih prijateljev, ki so sestavni del salezijanske družine ter jih opogumil, naj živijo salezijansko karizmo v svojih družinah, na delovnih mestih in pri delih usmiljenja.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi