V korak z mladimi.

Tebi jih zaupam

Družba hčera Marije Pomočnice obhaja 148. rojstni dan. 5. avgusta 1872 je namreč prva skupina deklet skupaj z Marijo Mazzarello izpovedala redovne zaobljube ob navzočnosti Janeza Boska v italijanski vasici Morneze. Ob vsaki obletnici se sestre hvaležno spominjajo svojih korenin in obnavljajo svoj »da« Gospodu.

Družba bo kmalu obhajala 150. rojstni dan, na katerega se želijo pripraviti s premišljevanjem poslanstva prvih sester, ki so prepoznale Božji navdih in mu sledile. V preteklem letu so se Bogu zahvaljevale za mnogotere milosti, ki jih je Bog naklonil njihovi Družbi. V tem letu pa jih vrhovna mati Yvonne Reungoat vabi, da poglobijo življenje svete Marije Mazzarello in pomenljiv stavek, ki ga je slišala v videnju: »Tebi jih zaupam!« To so bile besede, v katerih je Marija Mazzarello prepoznala vzgojno poslanstvo med dekleti.

Mati Yvonne sestre vabi, da skupaj s sodelavci in mladimi razmišljajo o tem, kdo jim je danes zaupan, na kakšen način so lahko duhovno rodovitne med novimi generacijami in kaj lahko »Morneze« pove mladim danes. Besede »Tebi jih zaupam« se prenašajo iz generacije v generacijo, da bi bili mladi v polnosti uresničeni in srečni, da bi odkrili bogastvo v daru svojega življenja in ljubili Boga, da bi postali svetniki in svetnice tretjega tisočletja.

»Marija, naša Mati, je navzoča kot zaščitnica, voditeljica in navdihovalka povsod, kjer se udejanja poslanstvo, zaupano hčeram Marije Pomočnice in njihovim vzgojnim skupnostim,« so misel vrhovne matere na svoji spletni strani zapisale sestre salezijanke.

Vir: www.fma.si

Morda vas zanima tudi