V korak z mladimi.

»Tek mojega Življenja«: Luke Kelly in »Bosco Boys« iz Kenije

Športni izzivi so vedno zaznamovali življenje Luka Kellyja, 22-letnega nemškega maratonca, vendar je tek v Nairobiju za tega mladeniča pomenil nekaj posebnega: z njim je teklo 350 otrok in mladih, med njimi več otrok z ulice, ki so po zaslugi salezijancev našli nov dom in novo življenje.

»Navdušenje, s katerim so otroci tekli, je bilo neverjetno. Sodelovali so fantje in dekleta vseh starosti. To je bil resnično tek mojega življenja,« je povedal mladenič iz družine, ki je ustanovila slavno folk glasbeno skupino The Kelly Family.

Oktobra 2022 je Luke Kelly obiskal kenijsko prestolnico Nairobi, da bi se seznanil z delom, ki ga don Boskovi salezijanci opravljajo z otroki z ulice. »Vsakomur je treba omogočiti dostojno življenje. Dotaknilo se me je in me navdušilo, ko sem videl, kako je salezijanska pomoč učinkovita in blizu otrokom v stiski.«

Luke Kelly želi v prihodnosti tudi sam biti vir navdiha za nemške fante in dekleta, tako na športnem področju kot v don Boskovi solidarnosti. V ta namen so za leto 2023 že načrtovani obiski šol v Nemčiji.

»Res smo zelo veseli, da nam je uspelo pridobiti Luka za našega ambasadorja. Zagotovo bo lahko navdušil otroke in mlade za šport ne le v Nairobiju, ampak tudi v Nemčiji,« je dejal dr. Nelson Penedo, generalni direktor nemškega salezijanskega misijonskega urada »Don Bosco Mission Bonn«.

»Šport ima posebno vlogo pri rehabilitaciji otrok z ulice. To sem neposredno izkusil z Bosco Boys,« pravi Luke Kelly. Pomembne vrednote, kot so disciplina, vztrajnost in občutek za skupnost, dajejo otrokom in mladostnikom moč na poti okrevanja in rasti.

ANS; foto © Benito Barajas

Morda vas zanima tudi