V korak z mladimi.

Telefon pod zvezdami

cof

Tako je naslov zgodbe avtorice Barbare Kastelec, ki so jo v prvi uprizoritvi živih jaslic na Rakovniku 29. decembra zaigrali birmanci.

Dvorišče SMC Rakovnik je vajeno že vsega mogočega. V dneh po božiču se je spremenilo v betlehemske poljane z votilno na odru, z ognjenimi kresovi in pravo leseno ogrado z ovčkami in kozami.

Tudi letos so namreč pripravili žive jaslice v sliki, besedi in dejanju. Prireditev, ki jo je povezoval Blaž Lesnik, se je začela z zgodbo, v kateri so nastopili rakovniški birmanci. V odlično zaigrani zgodbici o izgubljenem in najdenem mobitelu so s svojim pristnim žargonom in razmišljanjem iz obiskovalcev zvabili salve smeha ter poželi velik aplavz.

Žive jaslice so s svojimi glasovi in igranjem ogrevali mladi iz skupine Navdih. Po igri so mali pastirčki zapustili toplo območje kresa, kjer so se stiskali in greli skupaj z angelčki ter nekaterimi bolj zmrznjenimi obiskovalci in pospremili sveto družino do votline-odra, kjer so pripravili občudovanja vredno sceno, da se je obiskovalci kar niso mogli nagledati (in nafotografirati).

S pesmijo Sveta noč se je prireditev zaključila, obiskovalci pa so se le počasi porazgubili, eni na topel čaj, drugi k ognju ali k ogradi, spet drugi pa v prostore SMCja na aktivno druženje.

Morda vas zanima tudi