V korak z mladimi.

Tik pred corona zaprtjem prilagojen vikend za družine

Salezijanski vikendi za družine potekajo že 7. leto zapored, zato so že dodobra utečeni. A pandemija je seveda malce zmešala štrene tudi njihovim organizatorjem.

V lanskem letu je bil izveden le prvi vikend, oktobra 2019 na Bledu. Aprilski termin v Veržeju smo morali zaradi strogih ukrepov prestavili na letošnji 9. – 11. oktober. Čeprav so se ukrepi ponovno zaostrovali, smo ob prilagojenem programu uspeli vikend, ki ga je vodil Peter Pučnik, vseeno izpeljati.

Tokrat otroci in starši niso imeli ločenega programa, saj se je morala vsaka družina držati sama zase. Tema, ob kateri se je zadrževalo prisotnih deset družin, je bilo vprašanje: »Kje sem in kam grem?« Vsaka je dobivala iztočnice in predloge za delo in pogovore, nato pa čas izkoristila v skladu s svojimi željami in zmožnostmi.

Izkušnja je bila seveda manj bogata od vikendov brez omejitev, a vseeno udeležbe ni bilo žal nobeni družini, saj so v Veržeju preživele prijeten in kvaliteten skupni čas.

Na žalost bo zaradi ukrepov moral biti odpovedan ali prestavljen tudi vikend, ki je bil predviden za 20. – 22. novembra. Upamo pa, da ga bomo lahko izvedli v prihodnosti.

T. M.

Morda vas zanima tudi