V korak z mladimi.

Tragedija nedolžnih otrok sredi oboroženih spopadov

Mjanmar se nahaja v razmerah globoke bolečine in tesnobe, saj v trajajočem oboroženem spopadu še naprej neusmiljeno padajo nedolžna življenja, zlasti življenja otrok. Na tisoče družin je pretresenih zaradi tragične izgube svojih najdražjih, medtem ko se nasilje nadaljuje in ni videti konca. Ta teden je iz Mjanmara prispel poziv, ki je osvetlil srce parajočo smrt mladega dekleta Juliet v vojaškem zračnem napadu in pozval k enotnemu pozivu k molitvi in ​​ukrepanju.

Nepredstavljiva bolečina, ki jo čuti dekličina družina, je opomin na neizmerno trpljenje, ki so ga prestali nešteti drugi, ujeti v oborožene spopade. Poudarja obupno željo po miru in spokojnosti, temeljni pravici, ki bi jo morali uživati ​​vsi narodi. Naša srca so obtežena, še posebej zaradi otrok in mladostnikov v Mjanmaru, Gazi, Ukrajini, Siriji, zahodni Sahari, Južnem Sudanu in drugih državah, ki nosijo glavno breme približno 110 oboroženih spopadov, ki potekajo po vsem svetu. Nepredstavljiv strah, s katerim se soočajo ti posamezniki, spodbuja zavzemanje za mir in ozdravitev v teh nemirnih regijah.

Naj modrost, človečnost in sočutje prežemajo srca tistih, ki vodijo spopade, da bodo spoznali, da vojna samo povečuje trpljenje in zmanjšuje skupno človečnost. Zgodovina nas je naučila nešteto lekcij in dokazala, da nobena tiranija ne more trajati neomejeno in da maščevanje rodi še več maščevanja. V solidarni povezanosti molimo za čistega in nedolžnega duha tega mladega dekleta in za vse otroke, katerih življenja so bila tragično prekinjena in jim je bila odvzeta nedolžnost zaradi sebičnih ambicij odraslih, osredotočenih samo na lastne interese. Goreče molimo za spreobrnjenje tistih, ki vihtijo orožje nad nemočnimi, da bi spoznali nesmiselnost svojih dejanj in se dejavno zavzeli za mir in pristno preobrazbo.

Zaradi uničujočih posledic vojne so potrebna stoletja, da se obnovi tisto, kar se je gradilo stoletja. Mir je dokončno zdravilo, edina rešitev, ki lahko spodbudi upanje, enotnost, dostojanstvo in ljubezen. Sočustvujemo z Juliet, njeno žalujočo družino in neštetimi drugimi otroki, ki so izgubili življenje. Združeni smo v molitvi za vse otroke, ki trpijo grozote vojne na različnih koncih sveta. Naj mir postane otipljiva resničnost, ki jo sprejemajo vsi.

ANS

Morda vas zanima tudi