V korak z mladimi.

Tretja oseba moje vere

Zadnje Srečanje z Bogom v tem šolskem letu

Mogoče je naslov malo skrivnosten. Tema tokratnega Srečanja z Bogom je bila posvečena spoznavanju Svetega Duha. Sveti Duh tudi danes deluje v Cerkvi z močjo, in sadovi Duha so obilni, v kolikor smo se pripravljeni odpreti tej moči, ki vse prenavlja in oživlja.

Zato je pomembno, da vsakdo pozna Svetega Duha, vzpostavi z Njim odnos in dovoli, da ga On vodi. Na tej točki se samo po sebi postavlja vprašanje: Kdo je zame Sveti Duh? Dejstvo je, da je za mnoge kristjane še vedno »popoln neznanec«.

Tokrat smo medse povabili gosta dr. Janeza Cerkovnika, ki nam je v prvem delu kateheze spregovoril o tem, kako nam Sveto pismo razodeva delovanje Svetega Duha v zgodovini odrešenja. Popeljal nas je od stvarjenja do binkoštnega dogodka, ki velja za rojstni dan Cerkve.

V drugem delu pa nam smo prisluhnili pričevanju našega gosta, kako Duh deluje tudi danes v posameznih ljudeh, ki so odprti za njegovo delovanje (ne le v »pomembnih« svetnikih, ampak tudi v nas »vsakdanjih kristjanih«). Sveti Duh deluje po naših občestvih in po zakramentih, ki so največje darilo Boga. Pomagal nam je ozavestiti, da Sveti Duh stalno deluje, vprašanje pa je, če se tega zavedamo in smo pripravljeni stopiti na pot nepredvidljivosti, zaupanja in vere.

Bogu smo hvaležni za prvo »sezono« Srečanja z Bogom. Za nami je sedem srečanj. Število sedem izraža polnost. Upamo, da bomo lahko tudi v prihodnosti nadaljevali z duhovnimi večeri za študente in mlade v poklicih. Hvala vsem mladim sodelavcem, ki ste sodelovali pri soustvarjanju programa.

Klemen Balažič, foto: Neža Lajevec

Morda vas zanima tudi