V korak z mladimi.

Tvoj izziv: spremeni svet!

Mlade izzivamo, da se »zmigajo«, da se odpravijo na pot, da prevzamejo svoje poslanstvo, svojo nalogo v življenju. Da postanejo pobudniki svojega življenja.

To so nekateri izzivi mladim iz novega videa, ki ga je pripravila ekipa španskih salezijancev za poklicno pastoralo, za Slovenijo pa uredila ekipa sodelavcev poklicne pastorale. Video mladim pomaga spoznavati, da je njihovo poslanstvo Božji dar, da lahko Boga vključijo v svoj življenjski načrt.

»Tvoj izziv je, da spremeniš svet!« S tem vzklikom želimo mladega motivirati, da se dvigne in gre na pot, prisluhne klicu Boga, da spremeni svet, ga naredi bolj pravičnega, bolj človeškega … bolj Božjega.

Soočeni z nepravičnostmi, ki nas obdajajo (revščina, korupcija, vojne, smrt, izkoriščanje, sebičnost …), naše oči in predvsem naše srce iščejo sočutje. Tako kot Jezus iz Nazareta smo povabljeni, da odgovorimo na izziv »spreminjanja sveta«. Bog od nas pričakuje, da svojo vero živimo v vsakdanjem življenju. Ne moremo mirno sedeti, če Bog računa na nas, da bi njegovo kraljestvo postalo resničnost! Naši darovi talenti so dobro orodje pri tej nalogi, zato jih dajmo na razpolago drugim, kot je to storil don Bosko z najrevnejšimi mladimi na turinskih ulicah.

S pogledom vere se zazrimo v lastno življenje, odkrijmo v sebi najgloblji jaz in spoznajmo poklic, ki ga ima Bog za vsakega od nas: poslanstvo, ki napolnjuje naše življenje s pomenom in nas spodbuja, da gradimo svet, ki nas obdaja.

Iz videa so razvidne nekatere pomenljive besede, kot sta »poslanstvo«, »poklic«, ki ju spremljajo »izziv«, »pripadnost«, »sprememba«. Naj bo ta video v pomoč pri razmišljanju, poslanstvu in delu z mladimi, da bi stopili na pot svojega poklica in pogumno odgovorili tudi na Božji klic.

Ob samem videu so na spletni podstrani Postani salezijanec / gradiva na voljo tudi kateheze o poklicanosti, ki se povezujejo z videom ter drugo gradivo za poklicno animacijo.

Morda vas zanima tudi