V korak z mladimi.

Uskovniški dnevi za odrasle

pusti.vrabcem.civkati@odgovoren.si

Uskovniški dnevi za odrasle so ponovni zbrali lepo število družin, parov, posameznikov, ki imajo željo po bogatem preživljanju poletja.

Letos so bili uskovniški dnevi za odrasle na Pohorju, v Dominikovem domu. Znani in novi obrazi, ki so se zbrali v četrtek popoldne, so v dnevih do nedelje razmišljali o lastni svobodi in odgovornosti v družbi. Sedanji čas opeva svobodo in poudarja neizmerne možnosti, ki jih ljudje lahko svobodno izbiramo. Če pa pogledamo globlje, vidimo, da smo skozi potrošništvo, reklame, trende, obsedenost z videzom … zelo preračunljivo vodeni. Kar malo strašljivo. Pritisk na naše izbire je skoraj na vsakem koraku. Službe pritiskajo, ves čas si nadziran, primerjan … in na koncu dneva izmozgan. Ali so vse te neskončne možnosti (tudi tehnološke: računalniki, internet, vpetost v socialne mreže, virtualni svet ipd.) res vedno dobre priložnosti, ali so lahko tudi pasti? Kako opaziti mejo? Kako v osebnem življenju rahljati vse mogoče pritiske in kljub vsemu ostajati gospodar svojega življenja in svojih izbir?

Pri razumevanju tematike jim je pomagal Miha Kramli, terapevt, vodja Klinike za zdravljenje nekemičnih zasvojenosti. Prav iz lastne izkušnje dela z ljudmi jim je odpiral pogled na to problematiko.

Poleg dela po skupinah, puščave, skupnega druženja, je velik del bil namenjen duhovnosti.

Otroci so imeli program posebej, a zato nič manj zanimiv. Prav tako so imeli delo v skupinah, delavnice, seveda pa je bilo veliko igre.

Nasvidenje prihodnje leto 🙂

Morda vas zanima tudi