V korak z mladimi.

Uskovniški zahvalni piknik

V nedeljo, 2. oktobra 2022, so se na Uskovnici pri salezijanski koči zbrali vsi tisti, ki pomagajo pri prenovi tega bisera pod Triglavom. Znani in domači obrazi so se tokrat srečali »ob bolj prijetnem« opravilu.

V zadnjih treh letih se je na Uskovnici zvrstilo zelo veliko število prostovoljcev, ki so in še pomagajo pri prenovi koče. Skupno je 140 prostovoljcev in tri podjetja v treh letih opravilo 135 delovnih dni oz. več kot 7.800 ur prostovoljnega dela. Trije vozniki so dovažali vse potrebne materiale, nepogrešljivi so bili tudi trije bageristi, ki so pomagali z odkopi. Na Fundacijo don Bosko prejemamo tudi številne donacije, s pomočjo katerih celotna obnova sploh lahko poteka.

Če so delovne akcije precej bolj utrudljive, je bil tokratni zahvalni piknik čas za prijetno druženje in kramljanje. Srečanje se je pričelo s sveto mašo, ki jo je daroval inšpektor Marko Košnik, nato pa se je druženje nadaljevalo ob pikniku in pečenem kostanju.

Zahvala, da se je obnova koče začela in poteka po načrtih, za vse gradbene načrte, organizacijo in izvedbo gre inšpektorialnemu ekonomu Janezu Krncu in Tonetu Cvetku iz Cerknice. Nenazadnje hvala tudi Bogu za varstvo in blagoslov pri delu, za prijateljske vezi, ki se z delom utrjujejo, za čut pripadnosti skupnosti, za odgovornost do naslednjih generacij, za veselje ob skupnem delu, za vse in vsakogar, ki bogati in povezuje uskovniško skupnost pri delu za dobro nas vseh.

MBG, foto: T. Šubic

Morda vas zanima tudi