V korak z mladimi.

Ustvarjalni kamp

Zavod Marianum Veržej je letos pripravil prvi skupni ustvarjalni kamp, ki se ga je udeležilo slaba dva ducata otrok in mladih. Že bivanje sámo v zemljankah Trio kampa je svojevrstno doživetje, ko pa k temu dodamo še ustvarjanje, ples, lončarjenje, kopanje, igre in zabavo, je bil petdnevni program poln do zadnje minute.

Čeprav je čas počitnic, je Ivan Kuhar z animatorji pripravil pester program. Otroci in mladi so tako spoznavali starodavne in modernejše rokodelske obrti v Rokodelskem centru DUO. V novem predstavitvenem paviljonu ob zemljankah jih je obiskal Plavček in jih popeljal v svet narave in obrti v Občini Veržej. Poleg iger in prostočasnih dejavnosti so udeleženci zavihali rokave in se preizkusili v rokodelskih veščinah lončarjenja in izdelovanja mozaikov.

Manjkalo ni niti kopanje v Termah Banovci in preizkušanje ravnotežja in moči v novem motoričnem parku v bližnjih Križevcih. Vsemu temu pa so dodali tudi duhovno noto z jutranjo in večerno molitvijo ter s pripravljeno sveto mašo, ki so jo pripravili ob zaključku ustvarjalnega kampa.

Morda vas zanima tudi