V korak z mladimi.

V centru DUO Veržej končan tečaj lončarstva

dav

Zavod Marianum Veržej je v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje tudi v letošnjem šolskem letu izvedel 180-urni tečaj usposabljanja za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije lončarja. Kljub prekinitvi zaradi epidemije novega koronavirusa je program uspešno pripeljal do svojega konca. Skupna 13 kandidatk je tako pridno obiskovala lončarsko delavnico v Rokodelskem centru DUO Veržej, kjer so se pod vodstvom mentorice Urške Ambrož učile spretnosti ter pridobivale znanja, ki jih bodo v prihodnje skušale čim bolj koristno uporabiti.

Na podelitvi, ki je potekala 1. julija 2020 v intimnem okolju lončarske delavnice, tam, kjer so udeleženke pridobile največ znanja, smo se strinjali, da so ob strokovnih spretnostih pridobile tudi veliko novih prijateljstev, ki jih bodo spremljala na njihovi poti. Zavedamo se, da so to majhni a pomembni koraki, ki nedvomno vplivajo na ohranjanje rokodelske dediščine in dajejo upanje, da rokodelska spretnost tudi v prihodnje ne bo pozabljena.

Vse pa vabimo, da si v času poletnih počitnic v Ekomuzeju rokodelskega centra DUO Veržej ogledate razstavo izdelkov, ki so jih udeleženke izdelale v času usposabljanja.

Ivan Kuhar

Morda vas zanima tudi