V korak z mladimi.

V pričakovanju nove vrhovne predstojnice

Sestre hčere Marije Pomočnice obhajajo 24. vrhovni zbor

Premišljevanje in študij treh jeder teme vrhovnega zbora zaposluje sestre FMA, ki so zbrane v Rimu v generalni hiši FMA na 24. vrhovnem zboru. Premišljevanje, povezano s spremljanjem v duhu molitve in poslušanjem Svetega Duha, bo 172 sester vodilo v prihodnjem tednu, ko bodo izbirale novo vrhovno predstojnico (v torek, 5. oktobra) in vrhovni svet Inštituta sester Marije Pomočnice (v sredo, 6. oktobra).

Sestre so se v preteklih tednih poglabljale v prvo jedro delovnega gradivo z naslovom: »Poklicne skupnosti: Da, ki se obnavlja«, v zadnjem tednu pa premišljujejo o drugem jedru s temo: »Sinodalne skupnosti: sinodalni stil po morneškem vzoru«.

Pri študiju jih usmerja s. Martha Riccioli, inšpektorica argentinske inšpektorije sv. Frančiška Ksaverija. Po svetopisemskem vzoru Marijine in Jezusove dinamike je sestre povabila, »da ustvarjajo vključujoče skupnosti, vpete v medgeneracijske, medkulturne in tudi medkongregacijske povezave. Ta pestrost odnosov prinaša dragoceno priložnost izvrševanja pedagogike sprejemanja in poslušanja, ki pomaga vrednotiti različnost kot bogastvo.«

Po osebnem premišljevanju in molitvi se sestre zbirajo v komisijah in podkomisijah v podeljevanju, poslušanju in konstruktivnem dialogu in razločevanju. Na skupnih zasedanjih predstavljajo povzetke razmišljanj, ki jim sledi poglobljen pogovor in podelitev izkušenj z namenom poglobitve čutenja v sinodalni skupnosti na poti.

Povzeto po: CGFMA.net

Morda vas zanima tudi