V korak z mladimi.

V Slovenijo prihaja še en misijonar

Svetovalec vrhovnega predstojnika salezijanske družbe za misijone, Alfred Maravilla, je inšpektorju Marku Košniku sporočil odločitev vrhovnega predstojnika, da naši inšpektoriji nameni še enega misijonarja. To je mladi salezijanec Shivraj Bhuriya iz indijske salezijanske inšpektorijie Bombaj, kandidat za duhovnika.

V letošnji 154. salezijanski misijonski odpravi je sicer 24 misijonarjev. Poslani so v 14 inšpektorij, prihajajo pa iz 16 inšpektorij. Shivraj je edini misijonar iz omenjene indijske inšpektorije. Iz inšpektorij, od koder že imamo misijonarje v slovenski salezijanski inšpektoriji, jih letos iz Vietnama prihaja pet, iz inšpektorije Osrednja Afrika, v katero spadata Kongo in DR Kongo, pa trije.

»Salezijanci se veselimo prihoda Shivraja, vrhovnemu predstojniku pa se zahvaljujemo za dar novega misijonarja v naši inšpektoriji. Sobrata Shivraja se spomnimo v molitvi, da bo sklep, ki ga je sprejel, Gospod v njem tudi dopolnil,« je v sporočilu salezijanskim skupnostim še zapisal inšpektor Košnik.

Morda vas zanima tudi