V korak z mladimi.

V Slovenijo prihajajo salezijanski misijonarji

Vrhovni svetovalec za misijone Alfred Maravilla na obisku v slovenski salezijanski inšpektoriji

Svetovalec za misijone v vrhovnem svetu salezijanske družbe Alfred Maravilla se je od 12. do 16. septembra 2021 mudil v Sloveniji. Prišel je z namenom priprave naše inšpektorije na sprejem treh mladih sobratov iz Vietnama in Ugande.

Poudaril je, da je gre za pomemben korak naše inšpektorije, ki želi biti usmerjena v prihodnost. Prihod in napotitev novih misijonarjev k nam ni samo projekt naše inšpektorije, ampak celotne salezijanske družbe. Vrhovni predstojnik s svojim svetom je po tehtnem premisleku odobril ta načrt in ga s tem vključil v načrt celotne Družbe. Z njegovo pomočjo želimo narediti vse, kar je v naši moči, da bi vključitev novih sobratov iz tujih dežel uspela in bila dober zgled tudi za druge inšpektorije v Evropi.

Za blagoslov in uspeh je potrebno predvsem naše dejanje vere in brezpogojno zaupanje, kakršnega je imel don Bosko, da Sveti Duh vodi salezijansko družbo in Cerkev.
A. Maravilla

»Prvi« salezijanski misijonar Alfred Maravilla je še dodal, da je za blagoslov in uspeh potrebno predvsem naše dejanje vere in brezpogojno zaupanje, kakršnega je imel don Bosko, da Sveti Duh vodi salezijansko družbo in Cerkev.

Temu je bil namenjen tudi obisk Majcnovega groba in priprošnja k njemu, da bi posredoval pri Bogu za uspeh, rodovitnost in prihodnost salezijanskega dela na Slovenskem in v Evropi.

Alfred Maravilla se je v Don Boskovem centru v Celju udeležil srečanja ravnateljev salezijanskih skupnosti, kjer je spregovoril o salezijanskem načrtu Evropa in o tem, da salezijanska družba v ta del sveta že pošilja salezijance misijonarje z namenom poživljanja don Boskove karizme v Evropi. Srečal se je tudi z inšpektorialnim svetom slovenske inšpektorije in obiskal nekatere salezijanske skupnosti.

Morda vas zanima tudi