V korak z mladimi.

V Slovenijo prihajata dva nova misijonarja

Pred 153. salezijansko misijonsko odpravo

Vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime bo 25. septembra 2022 v baziliki Marije Pomočnice v Turinu podelil misijonske križe 25 salezijancem, ki so se vrhovnemu predstojniku dali na razpolago za misijone.

16 salezijancev prihaja iz salezijanske pokrajine Afrika in Madagaskar, 4 iz vzhodne Azije in Oceanije, 3 iz srednje Amerike, eden iz Južne Azije in eden iz Sredozemlja. Salezijanska misijonska slika se tako počasi, a vztrajno obrača. Misijonskih sadov, ki so jih pred desetletji gojili misijonarji iz evropskih držav in Slovenije, se zdaj veselijo prav slednje države.

Tudi letos je vrhovni predstojnik na prošnjo slovenske inšpektorije dva misijonarja namenil Sloveniji. Pridružila se bosta trem misijonarjem, ki že nadaljujejo salezijansko formacijo pri nas. Cyprian opravlja vzgojno prakso v Domu Janeza Boska v Želimljem, Joseph in Vincent pa na Rakovniku nadaljujeta intenzivno učenje slovenskega jezika. Ob domačih mladih salezijancih Gregorju, Tomažu, Domnu in Danijelu so tako upanje in veselje salezijanske prihodnosti pri nas, ki bo gotovo drugačna, kot smo je bili vajeni do sedaj.

In kdo sta mlada salezijanca, ki prihajata k nam? Inšpektor Marko Košnik je že navezal stik z njima in sta se mu tudi kratko predstavila.

Daniel Taabu se je rodil v Lubumbashiju, v Demokratični Republiki Kongo, v družini petih otrok. Osnovno in srednjo šolo je končal v salezijanski ustanovi sv. Frančiška Saleškega. Salezijansko karizmo je spoznaval že od malega prek misijonarjev in domačih salezijancev v oratoriju. Salezijansko formacijo je začel v Lubumbashiju (aspirantat in prednoviciat). Salezijanski noviciat je opravil v Lusaki (Zambija) in 15. avgusta 2019 izpovedal prve redovne zaobljube. Nato se je vrnil v Demokratično Republiko Kongo v postnoviciat in končal študij filozofije.

Brinick Oscar Kimangou prihaja iz Brazzavilla, glavnega mesta Republike Kongo. Prav tako je končal postnoviciat in študij filozofije. O sebi je zapisal, da je miren, zadržan, malo sramežljiv in prijazen, pa tudi dinamičen in odprtega duha, delaven, strog, razpoložljiv. Igra bas kitaro in se uči igrati klavir ter je dober športnik.

Morda vas zanima tudi